Heilige Birmaan kosten

Naast de kosten die je maakt voor het kopen van de Heilige Birmaan zijn er ook nog andere kostenposten waarmee je rekening moet houden als je een Heilige Birmaan aanschaft. Zo heeft de kat de nodige verzorging nodig, voer, slaapplek en ook eventuele kosten voor de dierenarts en verzekering zal je moeten bekostigen. Je zult dus rekening moeten houden met wat meer kosten dan enkel het aankopen van de kat. Alles moet worden betaald voor de kat en in dit artikel geven we je wat meer informatie over voeding, speelgoed, onderkomen, dierenarts en verzekering.

Heilige Birmaan zittend

Voeding Heilige Birmaan

Ook de Heilige Birmaan heeft het voer nodig. Wat jouw birmaan precies wil eten kunnen we in dit artikel niet omschrijven. Wel kunnen we je een aantal mogelijkheden geven die een Heilige Birmaan in het algemeen wel wil eten. Het zijn royale katten en zo kunnen ze zich ook gedragen. Want soms wil een Heilige Birmaan zich wel eens als een verwend nest gedragen en enkel vers voer of stukjes vlees in saus eten. Andere Heilige birmanen willen ook wel genoegen nemen met eenvoudige kattenbrokjes. Dat zul je vanzelf merken. Qua kosten zit dat niet zo heel erg veel uit elkaar, het is alleen even afhankelijk van de hoeveelheid voer de kat benodigd is. Zorg wel voor kwaliteitsvoer. Het is onverstandig om je kat alleen maar stukjes vlees en vers voer te geven. Brokkenvoer is speciaal gemaakt voor katten, terwijl dit bij stukjes vlees meestal niet het geval is. De kosten van de voeding van je Heilige Birmaan variëren afhankelijk van het soort voeding en de kwaliteit van de voeding. Sommig voer kost een paar euro, terwijl ander voer een stuk duurder is.

Speelgoed kosten Heilige Birmaan

Ondanks dat het karakter van de Heilige Birmaan vrij rustig en kalm is, wil het zo nu en dan wel even spelen. Dat hoeft niet per se met jou te zijn, dat kan de kat ook prima zelfstandig. De meeste katten zullen dat ook prefereren. Het zijn niet zulke sociale wezens wat betreft spelen als bijvoorbeeld een hond. Een kat vermaakt zich prima door op en over bijvoorbeeld een krabpaal te klimmen. Een krabpaal is een van de meest zinvolle aankopen wanneer je een kat hebt gekocht. Een krabpaal is niet érg duur, die kosten zo tussen de 25-120 euro. Je Heilige Birmaan zal er in elk geval erg blij mee zijn. Ook een muis of een bolletje aan een stukje elastiek zal prima volstaan voor je Heilige Birmaan. Let er wel op dat dit elastiek niet zomaar kan worden kapotgebeten, omdat dit gevaarlijk is voor je kat.

Slaapplaats Heilige Birmaan

Onder het onderkomen verstaan we de rustplaats van je kat en waar de kat zijn behoefte kan doen. Een mandje of een deken om op te slapen en een kattenbak om zijn behoefte in te doen. Dat zijn de twee essentiele onderdelen van het onderkomen van je Heilige Birmaan. Omdat de Heilige Birmaan voornamelijk als huiskat wordt gehouden is het zaak dat je een ruime kattenbak koopt en deze met regelmaat verschoond.

Kosten slaapplaats Heilige Birmaan

Een mandje of een deken om op te slapen zal tussen de 20 en de 50 euro kosten. Een kattenbak van relatief groot formaat, de kat moet er immers goed in passen, zal ongeveer 10 tot 20 euro kosten.

Dierenarts Heilige Birmaan

Ook de Heilige Birmaan zal zo nu en dan even naar de dierenarts moeten. Hier krijgen ze dan inentingen of worden ze even gecontroleerd. Als ze ziek zijn zul je ook naar de dokter moeten en hoe lief de dierenarts ook is, dit is niet gratis. Ontwormen, vlooienbehandelingen, inentingen, controle en het toedienen en voorschrijven van medicatie behoren onder andere tot de diensten van de dierenarts. Het eerste jaar zul je wat meer kwijt zijn aan de dierenarts dan de jaren daaropvolgende. Per jaar ben je ongeveer 100 euro kwijt aan je dierenarts, mits de kat niet ziek wordt of iets overkomt. Het eerste jaar ben je waarschijnlijk wat meer kwijt door bepaalde inentingen en behandelingen of controles die nog uit moeten worden gevoerd. Dan zul je rekening moeten houden met ongeveer 300 á 400 euro per jaar.

Verzekering Heilige Birmaan

Mocht je kat onverhoopt ziek worden of een ongeluk krijgen en bijvoorbeeld een behandeling nodig hebben of een operatie moeten ondergaan. Dan kunnen daar aardige kosten bij komen kijken. Je wilt natuurlijk wel dat je kat het overleefd, maar wat doen we met die hoge rekening? Daar kun je je gelukkig tegen verzekeren, middels een huisdierenverzekering. Met een huisdierenverzekering kun je sterilisatie, castratie, vaccinaties, gebitsbehandelingen en schade verzekeren. Hoeveel je iedere maand moet betalen voor de verzekering is onder andere afhankelijk van de leeftijd van je Heilige Birmaan, van de verzekeringsmaatschappij en van de gekozen dekking. Een huisdierenverzekering voor je Heilige Birmaan kost ongeveer 15-25 euro per maand.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact