Heilige Birmaan verzorging

Ook de Heilige Birmaan heeft enige verzorging nodig. Hoewel de kat vrij zelfstandig is en goed voor zichzelf kan zorgen kan het op sommige punten wel wat hulp gebruiken. Het is een dier dat van adel lijkt af te stammen en zal zich op bepaalde momenten ook zo gedragen. Hieronder geven we je wat meer informatie over het verzorgen en het opvoeden van je Heilige Birmaan.

Heilige Birmaan verzorgen

Een Heilige Birmaan is vrij goed te onderhouden en heeft een vacht dat haast van zijde lijkt te zijn. Die vacht heeft wel de benodigde verzorging nodig. Zo één á twee keer per week kammen of borstelen is voldoende. Wen je kat wel van jongst af aan aan het kammen van zijn vacht. Dat geldt ook voor tandenpoetsen, schoonmaken van de ogen en de oren en ook aan het knippen van de nagels. Als je dit niet doet zal de kat slecht meewerken.

Heilige Birmaan nagels knippen? 

De nagels hoef je niet per se te knippen, als je kat veelvoudig over harde ondergrond loopt zoals plavuizen of parket dan zullen de nagels vanzelf wel slijten. Loopt de kat veelal op tapijt of andere zachte ondergrond? Dan zul je de nagels van de kat moeten knippen of ze door de dierenarts laten knippen.

Opvoeding en socialiseren Heilige Birmaan

Het is erg belangrijk dat je Heilige Birmaan goed wordt gesocialiseerd. Je moet er in elk geval voor zorgen dat je kat is gewend aan zijn omgeving, aan je kinderen en aan je andere huisdieren. De Heilige Birmaan moet wennen aan de aandacht en aan het feit dat de kat wel eens wordt opgepakt om de kat te borstelen, de nagels te knippen, een teek te verwijderen of wordt geaaid door een van de kinderen of door visite. De kat moet daar dan geen gekke sprongen gaan maken en om problemen te voorkomen kun je het beste de kat socialiseren. Het socialiseren van je kitten is belangrijk tussen de leeftijd van twee tot zeven weken. Er zou nog een tweede socialisatie moment zijn ergens tussen de 14 tot 16 weken oud. Als je de kat niet goed socialiseert en de kat schuw wordt kan het gestresst worden en erg angstig reageren op zowel mensen als dieren.

Wanneer mag een kitten worden verkocht? 

Kittens mogen eigenlijk pas weg bij de moeder als ze ten minste zeven weken oud zijn. Een erkende cattery mag de kittens pas meegeven wanneer de kittens dertien weken oud zijn, volledig ingeënt en gesocialiseerd zijn. 

Heilige Birmaan kater

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact