Herder

Een Herder is een zeer gewilde hond en dat komt voornamelijk door het intelligente en werklustige karakter van de Herder. De Herder is een van de meest geliefde rassen en dat komt doordat de hond voor vrijwel alles is in te zetten. De Herder staat natuurlijk vooral bekend als politiehond en als waakhond, maar ook als schapen drijver kan de hond prima uit de voeten. Hoewel we de Herder daar al jaren niet meer voor gebruiken. Een Herder heeft wel wat aandacht nodig op het gebied van mentale en fysieke kwesties, ze hebben constant uitdaging nodig. Ze willen graag bezig zijn.

De herder is een manusje van alles

De Herder werd, zoals al eerder even gezegd, voorheen gebruikt als schaapherder. Vandaag de dag wordt de Herder vooral gehouden als huishond, werkhond, hulphond, reddingshond en als blindegeleidehond, maar zelden nog als herdershond. We kunnen wel stellen dat de Herder een manusje van alles is.

German Shephard

Karakter Herder

Wie een Herder neemt moet er om denken dat de hond zeer actief is en erg gefocust is op zijn baas. Een Herder wil graag samenwerken en wil graag nieuwe dingen leren. Dat maakt de hond tot een zeer fijn maatje en geeft je de mogelijkheid zelf ook voldoende energie en tijd in de hond te steken. Hoewel de Herder erg waaks en beschermend is houdt het beestje ook van knuffelen. Ze hebben een hoge pijngrens en zijn echte doorzetters, maar wanneer je als baas zijnde corrigeert met je stem zullen ze 99 van de 100 keer prima luisteren.

Let  goed op met kinderen en de Herder

Het is mogelijk dat je Herder net even wat té goed waakt over jou en je familie. Dat kan tot nare situaties leiden wanneer een van je kinderen aan het spelen is met vriendjes. Stoeien kan dan al gauw als 'agressief' of 'dreigend' overkomen op de hond en zal zijn familie (je kind) beschermen. Laat de Herder nooit alleen met de kinderen, maar laat je hond wel wennen aan het spel van je kinderen.

Herder fokkers

Er wordt veel gefokt met Herders en daardoor kun je een aantal verschillen zien in karakter of in uiterlijk. Eigenlijk is dat helemaal niet de bedoeling omdat er dan nare situaties op kunnen treden die normaliter niet zouden gebeuren met de Herder. Bij het fokken wordt soms de nadruk gelegd op de werklust van de Herder of wordt er gefokt op basis van uiterlijke kenmerken. Als de hond is gefokt als werkhond dan kun je deze beter niet als huishond nemen. Een té werklustige Herder is namelijk een stuk feller en veel vatbaarder voor onverwachte bewegingen. De hond is een stuk alerter.  Wanneer je een Herder gaat kopen dan kun je dat het beste bij een erkende fokker doen, die zijn aangesloten bij de rasvereniging voor Herders. Zij willen graag dat de werkdrift en de uiterlijke kenmerken mooi in balans zijn waardoor de hond prima als huisdier en als werkhond ingezet kan worden. 

Herder kopen

Ben je van plan om een Herder te gaan kopen? Waar moet je op letten?

Herder kosten

Wat voor kosten komen er kijken bij het houden van een Herder?

Herder verzorging

Ook de Herder moet worden verzorgd. Hij moet voer krijgen, worden uitgelaten en af en toe worden gecontroleerd en ingeënt door de dierenarts.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact