Herder kopen

Als je graag een Herder wilt kopen dan moet je van goeden huize komen. De Herder is namelijk vrij fel van aard en er zijn veel mensen bang voor de hond. Vaak is dat onterecht, maar het is begrijpelijk als je bedenkt dat er veel fokkers zijn die verkeerd met de Herder fokken. Hierdoor komen er bepaalde punten van de Herder naar voren, die eigenlijk niet te veel naar voren moeten komen. Denk aan de werklust en de wil om te beschermen. Het kan dan wel eens voorkomen dat je iets hoort over een persoon die is aangevallen door de Herder, maar de hond is niet vals van nature. Dat komt door de invloed van de mens zelf. Om niet voor een dergelijke situatie te komen te staan is het verstandig om een Herder enkel bij een fokker te kopen die is aangesloten bij de rasvereniging. Daarnaast maakt een goede opvoeding ook heel veel verschil. Ben jij consequent genoeg voor een Herder?

Waar moet je om denken bij het kopen van een Herder?

Alvorens je een Herder gaat kopen moet je jezelf afvragen of je dat wel écht wilt. Je hebt alle tijd en aandacht nodig om de hond op te voeden, te verzorgen en op te leiden. De Herder heeft aardig wat beweging nodig en wil ook graag geestelijk uit worden gedaagd. De hond wil graag werken en als je de hond te veel laat sukkelen dan gaat hij zich vervelen. Als dat gebeurt zal hij dingen kapot gaan maken. 

Gezondheidsverklaring Herder

Vraag bij de fokker om een gezondheidsverklaring van de Herder die je wil gaan kopen en informeer ook naar de gezondheid van de ouders. Een gezondheidsverklaring geeft aan dat je een gezonde hond koopt.

Ben je klaar om een Herder te kopen?

Stel jezelf de volgende vragen om te bekijken of je wel klaar bent voor een Herder:

  • Heb je genoeg tijd en ruimte voor het uitlaten en verzorgen van de Herder?
  • Is er voldoende geld aanwezig om de hond aan te schaffen en om voer te kopen?
  • Heb je zin en tijd om een training te volgen met de Herder?
  • Vind je het vervelend dat het huis niet altijd schoon is door haren en viezigheid?

Maak geen impulsieve keuze om een Herder te kopen

Zoals je wel door hebt zul je flink wat verantwoordelijkheid moeten dragen wanneer je een Herder hebt gekocht. Neem dus nooit een impulsieve beslissing en denk goed na over de keuze. Zeker een Herder aankopen zonder er goed over na te denken is niet verstandig gezien het feit deze vrij consequente training en opvoeding nodig heeft.

Waar een Herder kopen?

Wanneer je een Herder wilt kopen, koop dan een Herder bij een fokker die is aangesloten bij de rasvereniging voor Herders. Deze vereniging zal er niet alleen op toezien dat er niet wordt gefokt op bepaalde kenmerken van de hond, maar dat het ras zo puur mogelijk wordt gehouden. Zo krijg je dus veel minder te maken met té felle herders en dat is voor alle betrokken partijen beter. Het doel van de rasvereniging is vooral het samenbrengen van fokkers en liefhebbers van de Herder om zo de kennis en de liefhebberij van de hond door te geven en te verbeteren. Een fokker of een Herder kennel zal zorgen dat zijn pups worden ingeënt en gecontroleerd door de dierenarts. Toch is het altijd aan te raden om met een nieuwe pup of hond even langs de dierenarts te gaan om hem of haar te laten controleren, zeker als je de Herder niet bij een fokker hebt gekocht. Zo kom je later niet voor verassingen te staan.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact