Herder kosten

Ook bij de Herder komen diverse kosten om de hoek kijken en in dit artikel zullen we je meer informatie geven over de kosten die je kunt verwachten als je een Herder aan hebt geschaft of aan wilt schaffen.

Dierenartskosten Herder

Het komt vrij veel voor dat een Herder heeft te maken met HD (heupdysplasie). HD is een aandoening aan de gewrichten en in dit geval aan de heupen. Het zorgt ervoor dat er letsel optreed rond de heupkop en het gewricht waardoor de hond mank kan gaan lopen en ontstekingen op kan lopen. De dierenarts zal hiervoor ontstekingsremmers voorschrijven. Het is een van de kostenposten waar je in elk geval rekening mee moet houden als je de Herder koopt. vaak zal de fokker ook al op HD controleren, een erkende fokker is daartoe zelfs verplicht.

Inenten en ontwormen Herder

Naast HD zijn er ook de standaard kosten zoals de jaarlijkse inentingen, ontwormen, eventueel castreren of steriliseren en andere kosten waar je rekening mee moet houden als je een Herder hebt. Denk ook aan medicijnen en operaties die je onverwacht moet betalen door een ongeluk of door ziekte. Gelukkig kun je je daarvoor verzekeren.

Verzekering Herder

Kosten voor de dierenarts kunnen aardig uit de pan rijzen asl je een Herder neemt en het is verstandig om je in te dekken tegen de onverwachte kosten die je zou kunnen moeten maken. Kosten voor medicijnen, behandelingen, operaties en rehabilitatie kunnen aardig hoog oplopen en je wilt natuurlijk wel dat je hond wordt geholpen. Als je een verzekering afsluit dan ben je hiertegen verzekerd. Wanneer je een huisdierenverzekering afsluit of een speciale hondenverzekering, ben je, afhankelijk van het pakket, verzekerd tegen kosten zoals sterilisatie, castratie, vaccinaties en gebitsbehandelingen.

Kosten hondenverzekering

Een verzekering voor je Herder kost ongeveer 20-40 euro per maand afhankelijk van de verzekeraar en het pakket dat je kiest, maar ook van de leeftijd van je hond.

Voerkosten Herder

Een Herder heeft voedzame voeding nodig: het is een zeer energieke hond en is altijd in beweging. Dat vergt energie en heeft de nodige brandstof nodig. Zoals je weet is brandstof voor onze auto's niet goedkoop, gelukkig valt het qua prijs voor hondenvoer nog mee. Over het algemeen kost voer zo tussen de 30 en 70 euro per maand. De hoogte van de prijs is afhankelijk van de hoeveelheid voer die je hond inneemt, hoeveel de hond beweegt en hoe oud de hond is. Al deze factoren zijn essentieel bij het uitzoeken van het juiste voer voor je Herder.

Vraag advies indien nodig!

Weet je niet precies wat voor voer je hond nodig heeft? Dan kun je dat het beste even navragen bij je dierenarts of advies vragen bij een dierenspeciaalzaak. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact