Herder verzorging

Een Herder vergt enige verzorging, maar het zijn echt hele lieve honden. Een Herder heeft wel een consequente baas nodig, omdat de hond een vrij fel karakter heeft. Je zult de hond dus enigszins in toom moeten houden. De hond is van nature niet vals, maar het is wel mogelijk dat je enig commentaar krijgt wanneer de hond het er niet mee eens is. Daar moet je niet van onder de indruk zijn. Zorg er in elk geval voor dat je samen met de hond een training volgt zodat je elkaar goed kunt leren kennen en dat je weet wat je aan elkaar hebt. Daarnaast vergen ze enige aandacht qua uiterlijke kenmerken zoals het verzorgen van de vacht. Af en toe even heerlijk kriebelen en kroelen met de baas vinden ze heerlijk. Het is een welverdiende ontspanning voor een hard werkende hond.

Training Herder

Net zoals de meeste honden heeft de Herder in het algemeen wat leiding en een doel nodig. Met de nodige training kun je de hond leren hoe hij met jou om moet gaan en kun je elkaar beter leren kennen. Je leert wat de hond graag wil en waar de hond blij van wordt en je leert rekening te houden met bepaalde karakteristieke kenmerken. Een Herder is erg loyaal en is een genot om mee te trainen. De hond wordt dan ook niet voor niets ingezet als waakhond, politiehond, werkhond of blindegeleidehond. Een Herder wil graag leren en luistert over het algemeen erg goed. Tijdens de training zul je dan ook merken dat je erg goed kunt samenwerken met je Herder. Het wordt dus alleen maar leuker!

Vacht herder verzorgen

Wanneer je een Herder hebt is het belangrijk dat je de vacht regelmatig uitborstelt of uitkamt en dus goed verzorgd. De hond heeft wat hulp nodig met het verwijderen van klitten en knopen. Een Herder verhaart ook vrijwel altijd en door de vacht regelmatig uit te kammen kun je dat proces een beetje bevorderen. Bovendien vindt de hond het waarschijnlijk zeer prettig. Uitkammen kun je doen met een zogenaamde 'herderhark'.

Een goed gekamde vacht is belangrijk voor een Herder

Hoe mooier de vacht eruit ziet, hoe gezonder en fitter je Herder is. Ook het voer is van invloed op de gezondheid van de vacht. Je zult dus het juiste voer moeten versieren voor je Herder wil je graag dat de hond fysiek sterk blijft. Zorg er wel voor dat de hond niet te dik wordt. Nadat de hond gegeten heeft is het verstandig de hond een uur of twee te laten rusten, een Herder kan namelijk een maagverdraaiing oplopen wanneer het na het eten te actief is. Daar kan de hond aan overlijden, dus het is belangrijk dat je de hond rust gunt na het eten.

Herder beweging

Veel bewegen, daar houdt de Herder wel van en daar zal de hond dan ook geen genoeg van kunnen krijgen. Als je niet oppast rent de hond de longen uit het lijf! Jij bent de baas en stop is stop, maak dat de hond ook duidelijk tijdens de opvoeding. Een Herder die veel beweegt zal niet te dik zijn, maar heeft wel voldoende voeding nodig. Zorg voor een goede balans tussen voeding en bewegen. Zo'n drie keer per dag een flink stuk wandelen en veel rennen is een vereiste voor de Herder, maar tijdens de groei van de Herder is het zaak de hond genoeg rust te geven. Je kunt de spieren nog niet dusdanig belasten anders belemmer je de groei.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact