Hond kopen

Wanneer je overweegt een hond te kopen dan dien je stil te staan bij de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Honden hebben doorgaans enorm veel energie en sommige honden beschikken over kenmerken en eigenschappen die je ze niet kunt ontnemen. Zo is de één erg luidruchtig van zichzelf en de ander erg druk of ongeduldig. Sommige honden hebben meer een eigen wil en sommige honden luisteren zeer goed. Doorgaans zijn alle honden trouw aan hun baasje(s) en kun je een hond van alles leren. Denk goed na alvorens je een hond koopt. Je zult voor alle kosten op moeten draaien, de hond moeten verzorgen en er dagelijks mee lopen en spelen. In dit artikel proberen we je te helpen bij het maken van een goede keuze.

Waarom een hond kopen?

Honden zijn slim en je kunt ze veel leren. Ze zijn maatjes voor het leven en gaan door het vuur voor hun familie. Of deze nou uit één persoon of uit vijf personen bestaat, een hond staat voor een ieder klaar. Het ene ras is de ander niet, dat is logisch. Zo zijn labradors bijvoorbeeld veel zachter van aard dan bijvoorbeeld herders, maar alle honden zijn trouw van aard. Sommige honden kunnen goed met kinderen om gaan en anderen wat minder goed. Het is  verstandig om je hond niet alleen te laten met kinderen. Je weet immers ook niet wat je kind doet als het alleen is met de hond en hoe de hond daar dan op reageert. Voorkomen is beter dan genezen. Ben je op zoek naar een energieke impuls binnen de familie en heb je tijd genoeg om voor een hond te zorgen? Dan kun je prima een hond kopen, je dient dan wel voor voeding te zorgen, met de hond te lopen en er voldoende aandacht aan te geven. Als je daar écht klaar voor bent. Dan zullen jij en je hond erg blij zijn met elkaar.

Waar let je op bij het kopen van een hond?

Als je een hond gaat kopen dan kun je dat het beste doen bij een fokker die is aangesloten bij de rasvereniging van het betreffende hondenras dat je hebt uitgezocht, mits je een échte rashond wilt natuurlijk. Je zou ook bij een asiel langs kunnen gaan om daar een hond mee te nemen. Belangrijk is dat je let op een aantal punten, zoals het uitzoeken van een goede fokker.

Goede fokker

Een goede fokker zal zijn honden socialiseren en zal niet alleen vragen van jou beantwoorden, maar zelf ook vragen stellen. Een goede fokker wil bijvoorbeeld graag weten wat je van plan bent met de hond, hoe je voor de hond wilt en gaat zorgen en waar de hond zal komen te slapen. Vaak kies je de hond niet helemaal alleen, neem eventueel een familielid mee als je een hond op gaat halen. Koop de hond niet direct de eerste keer dat je er bent, ga gerust één of twee keer vaker langs. Dat zal de fokker ook zeker niet erg vinden. Een hond die graag met jou mee wil zal je ook meer aandacht uit zichzelf geven. Geef de honden dus ook de kans om op jou af te komen. Hieronder volgen wat tips:

  • Je kunt het beste geen impulsieve beslissing nemen. Hoe leuk het hondje ook is, zorg ervoor dat je alles goed hebt overwogen en dat je ook zeker weet dat de fokker goed is geweest voor de hond.
  • Denk goed na over het aankopen van een hond. Weet je het wel echt zeker? Besef dat je hond veel aandacht en verzorging vereist, iedere dag weer. Je zult er naar verloop van tijd niet veel meer van merken, maar het blijft altijd iets om rekening mee te houden.
  • Vind je het niet erg dat het huis niet altijd meer schoon is en dat er altijd wat lawaai in en rondom het huis is?

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact