Hond verplicht registeren

Hondeneigenaren moeten zo snel mogelijk hun hond chippen en registreren als ze dit nog niet hebben gedaan. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit  (NVWA) heeft hiertoe opgeroepen. De gegevens van de geregistreerde honden worden in een database opgeslagen. In deze database wordt geregistreerd waar een hond vandaan komt en wie de eigenaar van de hond is. Volgens de NVWA helpt registratie bij de aanpak van illegale hondenhandel en maakt het registreren en chippen van honden het eenvoudiger om weggelopen honden weer bij de juiste eigenaar terug te brengen. De NVWA baseert zijn oproep op regelgeving die op 1 april 2013 is ingegaan, het Besluit Identificatie en Registratie van dieren.

Registreren en chippen hondeneigenaren

Als je een pup koopt moet je erop letten dat deze is gechipt en geregistreerd. Als dat niet het gebal is moet dat binnen veertien dagen gebeuren. Moet je je hond nog registreren en chippen, neem dan contact op met je dierenarts voor meer informatie. Je kunt ook kijken op www.chipjedier.nl.

Boete voor hondenhandelaren

Ben je een hondenfokker- of hondenhandelaar en houd je je niet aan de regelgeving, dan riskeer je een boete van 500 euro per hond, met een maximum van 75.000 euro. Zorg dus dat al je puppen geregistreerd en gechipt zijn. De NVWA is op dit moment bezig met het uitvoeren van controles bij hondenhandelaren.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact