Hond verzorging

Als je een hond hebt dan heeft deze ook enige verzorging nodig. Omdat er een heleboel hondenrassen zijn, kunnen we slechts een aantal algemene opmerkingen over de verzorging geven. De specifieke vereiste verzorging verschilt per hondensoort. We kunnen je wel een aantal relevante tips en informatie geven die de verzorging van je hond in elk geval kunnen versoepelen. Zo zijn er een paar vuistregels.

Puppycursus hond

Het is verstandig om met je pup, die een leeftijd van tenminste acht weken heeft, naar een puppycursus of hondenschool te gaan. Ook wanneer je een oudere hond hebt kun je nog prima met ze naar een hondenschool. Het zal de band tussen jou en de hond versterken en ook het gedrag van de hond zal flink verbeteren.

Commando’s leren aan je hond

Het is zaak dat je hond in elk geval op commando kan zitten, liggen, komen en blijven. Je hoeft niet per se naar een puppycursus of hondenschool om je hond deze commando’s te leren. Je kunt middels deze commando’s voorkomen dat ze zomaar de weg oversteken, eten van tafel snaaien of als ze even op je moeten wachten als je iets van boven haalt voordat je met de hond gaat lopen.

Vacht verzorgen hond

De vacht van een hond vereist enige aandacht. Je mag een hond nooit wassen met shampoo die wij ook gebruiken, er is speciale hondenshampoo te krijgen waar je je hond eventueel mee kunt wassen. In principe is het niet nodig, maar soms willen honden nog wel eens rollen in de modder of in een vieze sloot springen en dan is het aan te raden om hem te wassen. Met hondenshampoo kun je een groot deel van de geur verwijderen. Kammen en/ of borstelen is wel erg belangrijk. Doe dit dan ook één á twee keer per week, afhankelijk van de lengte en de dikte van de vacht van je hond. Bij langharige honden dien je vaker te borstelen dan bij kortharige honden. Wanneer je hond in de rui is borstel je je hond wat vaker. Je helpt dan het proces te versnellen en je zult minder haren in huis vinden.

Nagels verzorgen hond

De nagels van een hond dienen niet te lang te zijn, maar als dat wel zo is en ze slijten niet goed af. Dan zul je ze zelf af moeten knippen. Wil je dit liever niet zelf doen? Je dierenarts kan dit natuurlijk ook voor je doen. Houdt dan wel weer even rekening met eventuele kosten. Als je het zelf wilt doen dan kun je de nagels van je hond knippen met een honden clipper. Een standaard nagelschaar is niet geschikt voor de nagels van je hond, de nagels zijn namelijk een stuk harder dan die van ons. Het is altijd verstandig om je hond te laten wennen aan de schaar, maar ook aan het wassen en het borstelen. Zo weet je hond dat je hem helpt en zal je hond er zelfs voor gaan liggen. Hij vertrouwt je volledig en des te sneller en veiliger is het gepiept. Voor iedereen wel zo handig en prettig!

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact