Hondenverzekering

Een hondenverzekering is een soort ziektekostenverzekering voor honden. Een hondenverzekering dekt dierenartskosten en andere kosten voor je hond. Als je een hond hebt kunnen dierenartskosten flink oplopen. Hoewel een gezonde hond niet heel veel dierenartskosten maakt, kan een gezonde hond zomaar ziek worden en ineens veel dierenartskosten gaan maken. Een hondenverzekering kan deze kosten beperken. Een hondenverzekering is een speciale huisdierenverzekering.

Polisvoorwaarden hondenverzekering

Wanneer je een hondenverzekering gaat afsluiten is het verstandig om goed de polisvoorwaarden door te lezen. In de polisvoorwaarden staat namelijk aangegeven wat wel en wat niet wordt gedekt door de verzekering. Ook wordt er vaak een maximaal bedrag aan kosten genoemd dat wordt gedekt. Als dit bedrag bijvoorbeeld 2500 euro is en je maakt 4000 euro aan kosten, dan moet je zelf 1500 euro betalen. Er zijn een aantal aanbieders actief voor hondenverzekeringen en huisdierenverzekeringen. Je kunt kiezen tussen bijvoorbeeld Petplan, Proteq, OHRA, Hema, Kruidvat, InShared en verzekeruzelf.nl. De dekking verschilt sterk per aanbieder. Hieronder is getracht om een paar belangrijke punten bij de verschillende aanbieders te belichten. Het is geen volledig overzicht.

Petplan hondenverzekering

Een Petplan hondenverzekering heeft een uitgebreide dekking. Je hebt keuze tussen een zogenaamd basis pakket, een pluspakket en een totaal pakket. Een Petplan hondenverzekering dekt bijvoorbeeld aandoeningen aan heupen en ellebogen, terwijl andere hondenverzekeringen dat meestal niet doen of als optie aanbieden. Let wel op dat heup en elleboog aandoeningen alleen worden gedekt voor honden die minder dan 15 kilo wegen. Castratie en sterilisatie wordt niet gedekt bij Petplan. Inentingen en crematie is bij Petplan een optie. Medicijnen vallen onder de dekking van Petplan en ook letselschade wordt vergoed. De maximale dekking bij Petplan is 5000 euro.

Proteq hondenverzekering

Een Proteq hondenverzekering biedt wel dekking voor heup en elleboogaandoeningen voor honden die meer dan 15 kilo wegen. Verzekering voor castratie is een optie bij Proteq, waarmee je 50% van de kosten vergoed kunt krijgen. De looptijd van de verzekering moet dan wel minimaal 5 jaar zijn en de premie zal iets hoger zijn. Uiteraard dekt Proteq medicijnkosten en opname en verblijf in een kliniek. De eigen bijdrage is 19% per declaratie. Je kunt bij Proteq ook weekendconsulten en spoedgevallen declareren. 

OHRA hondenverzekering

De OHRA hondenverzekering kent een basispakket, een pluspakket en een toppakket. Bij het basispakket wordt er tot 2500 euro per jaar aan kosten vergoed, bij het pluspakket is dat 3500 en bij het toppakket wordt 5000 euro vergoed. Alleen bij het toppakket worden aandoeningen aan heupen en ellebogen volledig vergoed. Bij het basis en bij het pluspakket wordt alleen het eerste consult over aandoeningen aan heupen en ellebogen vergoed. Bij OHRA zijn kosten voor crematie of begrafenis inbegrepen. Zaken als vaccinaties, dierenartsbezoeken en medicijnen worden ook vergoed bij de OHRA hondenverzekering.

Hema hondenverzekering

De Hema huisdierenverzekering dekt alleen het eerste consult voor heup en elleboogproblemen bij de hond. Behandelingen enz. worden niet gedekt. De Hema hondenverzekering dekt echter wel consulten in de kliniek, dierenartsbehandelingen, röntgenfoto’s en meer basiszaken. Bij de Hema kan je kiezen voor aanvullende dekkingen voor fysiotherapie en tandartskosten voor je hond.

Kruidvat hondenverzekering

De huisdierenverzekering van Kruidvat dekt ziektekosten tot 3500 euro per jaar. Zaken als ziektekosten, operaties en geneesmiddelen worden standaard gedekt. Ziektekosten in het buitenland of crematie worden niet standaard gedekt; daarvoor dien je extra modules af te sluiten.  Vaccinatie en castratie worden niet verzekerd door de Kruidvat huisdierenverzekering. Of bij Kruidvat heup en elleboogproblemen worden gedekt is niet duidelijk. Honden tot 8 jaar kunnen worden verzekerd. Alleen de Berner Sennen kan niet bij Kridvat worden verzekerd.

InShared hondenverzekering

De InShared huisdierenverzekering, die ook voor honden geschikt is, is redelijk standaard. Interessant aan InShared is de mogelijkheid om (medische) kosten met betrekking tot ongevallen te verzekeren. In dat geval zal de verzekering slechts geld uitkeren als je hond bijvoorbeeld wordt aangereden of als je een auto ongeluk hebt gehad en je hond gewond is geraakt. De 'normale' huisdierenverzekering van InShared dekt geen heup- en elleboogproblemen. Wel wordt crematie standaard verzekerd. Je kunt bij de normale huisdierenverzekering, die trouwens Huisdier & Zorg heet kiezen voor een verzekering die 50% van de kosten dekt of een verzekering die 100% dekt.

Verzekeruzelf.nl

Verzekeruzelf.nl biedt ook een hondenverzekering aan. De hondenverzekering heet bij verzekeruzelf.nl de hondenzorgverzekering. De dekking van verzekeruzelf.nl is redelijk uitgebreid, maar er is wel een eigen bijdrge van 19%. Behandelingen aan het gebit en castratie worden slechts in een aanvullend pakket vergoed en castratie wordt dan voor maximaal 50% vergoed.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact