Huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor je huisdier. Je krijgt de kosten vergoed die je maakt als je naar de dierenarts moet. Deze kosten kunnen sterk oplopen wanneer je huisdier bijvoorbeeld een operatie moet ondergaan. Of alle kosten worden vergoed en welke kosten worden vergoed is afhankelijk van de dekking die je kiest bij de aanbieder van de huisdierenverzekering. Er zijn specifieke honden- en kattenverzekeringen.

Polisvoorwaarden huisdierenverzekering

Wanneer je van plan bent om een huisdierenverzekering af te sluiten is het belangrijk dat je de polisvoorwaarden goed leest. Een goedkoper pakket kan op het eerste gezicht de beste keuze zijn, maar dat pakket dekt mogelijk slechts kleine behandelingen. In het geval dat je huisdier een ernstige operatie moet ondergaan moet je dan alsnog geld bijbetalen bij een dergelijke huisdierenverzekering. Zo zal een mindere huisdierenverzekering bijvoorbeeld ziektekosten tot een euro of 2000-2500 vergoeden terwijl een zwaardere huisdierenverzekering  mogelijk tot 3000-3500 euro vergoedt.

Wat voor zaken worden er verzekerd?

Een huisdierenverzekering zal, afhankelijk van de polis, de volgende zaken kunnen verzekeren:

  • behandelingen bij de dierenarts
  • een consult bij de dierenarts
  • medicijnen die door de dierenarts zijn voorgeschreven
  • hulpmiddelen als verbandmiddelen
  • onderzoeken, waarbij je kunt denken aan het maken van röntgenfoto's, echoscopieën, ECG's en bloed en ontlastingonderzoek
  • doorverwijzing naar een andere dierenarts of specialist

Heup en ellebogen huisdierenverzekering

Vaak worden heup- en ellebogenbehandelingen niet meeverzekerd bij een (goedkopere) huisdierenverzekering. Een hond of kat kan last hebben van heupdysplasie, dat een soort afwijking is die vooral bij grotere hondenrassen voorkomt als ze ouder worden en lijdt tot een soort artrose. Ook elleboogproblemen komen wel eens voor bij honden en katten. Bij ernstige problemen is chirurgie de enige juiste oplossing. Chirurgie is echter zeer prijzig, waardoor veel huisdierenverzekeringen een uitzondering maken voor dit soort procedures. Onderzoek voor je een huisdierenverzekering afsluit of jouw honden- of kattenras aanleg heeft voor heup- en/of ellebogenproblemen, zodat je een weloverwogen keuze kan maken voor het type huisdierenverzekering.

Hondenverzekering

Soms kan je als je een huisdierenverzekering wil gaan afsluiten kiezen voor een specifieke honden- of kattenverzekering. Een hondenverzekering zal iets meer gespecialiseerd kunnen zijn voor kosten die je maakt voor een hond. Soms is een hondenverzekering echter exact het zelfde als een normale huisdierenverzekering of een kattenverzekering.

Kattenverzekering

Een speciale kattenverzekering is ook een optie. Deze kattenverzekering kan speciale voordelen bieden voor mensen die een kat als huisdier houden.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact