Huiskat kopen

Als je een huiskat gaat kopen, wil je natuurlijk weten waar je dat het beste kunt doen. Een huiskat is een kat die doorgaans veel binnen zit of een niet raszuivere kat, afhankelijk van de definitie. Een huiskat kan echter ook gewoon buiten lopen. Wil je een huiskat kopen dan kun je kiezen uit bepaalde rassen en zal je na moeten denken over de te maken kosten en de verzorging van de huiskat. In dit artikel geven we je wat tips omtrent het kopen van een huiskat.

Waar op letten bij het kopen van een huiskat

Bij het kopen van een huiskat kun je denken aan diverse rassen of aan een bastaardkat. Een huiskat hoeft niet per se raszuiver te zijn. Je kunt échte raskatten kopen zoals een Birmaan, Pers of een Bengaal, maar ook gaan voor de huis-tuin-keuken kat en bijvoorbeeld een Europese korthaar kopen of een kat die daar op lijkt. Wanneer je voor een échte raskat gaat dan kun je de kat het beste kopen bij een erkende cattery, maar als je een traditionele huiskat wilt kopen dan kun je deze ook gratis afhalen bij een particulier.

Huiskat kopen bij particulier

Op internet kun je met regelmaat een huiskat te koop zien staan, soms jonge katjes die je gratis af kunt halen of een oudere kat waar niet meer voor gezorgd kan worden. Dat laatste kan om allerlei omstandigheden zijn, maar de kat verdient alsnog een warm huishouden waar voor de kat gezorgd zal worden. Laat de kat wel altijd even controleren door een dierenarts als je de kat niet bij een erkende cattery hebt opgehaald. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen, je wilt immers niet met een zieke kat komen te zitten. Komt de raskat die je wilt kopen bij een niet geregistreerde cattery vandaan dan mag je geen stamboom mee krijgen. Gratis af te halen kittens bij een particulier zijn nooit met stamboom en bovendien zijn ze niet altijd raszuiver omdat een kat uit de buurt de poes ook zwanger kan hebben gemaakt.

Cattery huiskat?

Wanneer je een huiskat koopt hoef je de kat niet per se bij een erkende cattery te kopen, maar ga je voor een ware raskat dan is het verstandig om deze te kopen bij een erkende cattery. Een cattery die fokt met raskatten is een ware liefhebber en zal grote zorg dragen voor de welzijn van de katten. Daarnaast wordt er voor gezorgd dat de rasstandaard na wordt geleefd en dat het ras zo gezond mogelijk blijft. Als je een huiskat koopt bij een cattery mag je er van uit gaan dat de kat gezond is, dat deze is gewend aan mensen en dieren en dat de kat ook een stamboom heeft. Bij gratis kittens of bij een kitten van een niet-erkende cattery kun je geen stamboom mee krijgen. Ook is het verstandig om even langs de dierenarts te gaan met je nieuwe huiskat, om de gezondheid van je poes of kater te laten controleren, zelfs als je deze bij een erkende cattery hebt gekocht. Ook een kat van een erkende cattery zou problemen kunnen hebben, al is de kans meestal kleiner dan als je een kat bij een particulier koopt.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact