Huiskat kosten

Naast het kopen van de huiskat, brengt de huiskat ook wat andere kosten met zich mee. Denk aan het kopen van speelgoed, voeding en onderkomen.

Wat moet je nog kopen voor je huiskat?

Wil je voor de kat zorgen dan zul je het een en ander aan moeten schaffen. Denk aan eten, speelgoed, een mand, een kattenbak, kosten voor de dierenarts, maar ook voor een eventuele huisdierenverzekering. In dit artikel geven we je hier wat meer informatie over.

Voeding huiskat kosten

Ook de huiskat moet natuurlijk eten, zoals wij dat ook moeten. Wat jouw kat wil eten is afhankelijk van het ras en van het karakter van de kat. Is het een avonturier dan zal hij vers voer prefereren, maar meestal is het verstandig om gewoon brokvoer te geven. In kattenbrokjes zitten alle voedingsstoffen die een kat nodig heeft. Er zijn veel verschillende soorten kattenbrokjes. Je kunt de brokjes aanvullen met versvoer of vis. Probeer  het een en ander uit met je kat qua voeding. De kosten van het voer zijn afhankelijk van de kwaliteit en de hoeveelheid die je kat nodig heeft. Grotere katten eten meer dan kleinere katten bijvoorbeeld. 

Speelgoed huiskat

De gemiddelde kat heeft een hoop fantasie en kan zichzelf prima vermaken. Het voornaamste stuk speelgoed dat je aan moet schaffen is een krabpaal. Katten hebben de neiging om te krabben als je wil dat je meubels niet de dupe worden van de gewillige nagels dan zul je er toch aan moeten geloven om een krabpaal te kopen. Daarnaast gebruiken ze de krabpaal om op te klimmen, om op te spelen en om het overzicht te bewaren. Een krabpaal zorgt ervoor dat je huiskat minder zin heeft om aan je dure bank te krabben. Een krabpaal is in ieder geval een van de meest zinvolle aankopen wanneer je een kat hebt gekocht. Een krabpaal kost niet bepaald veel geld, die kosten zo tussen de 25-120 euro. Je huiskat zal er in elk geval erg bijzonder content mee zijn. Naast de krabpaal is ook een balletje, een speelgoedmuis of een touw dat je aan de krabpaal hangt leuk speelgoed voor je huiskat. Dit soort speelgoed kost meestal niet meer dan een paar euro.

Onderkomen huiskat

De slaapplek van je kat zal op een rustige plaats in het huis moeten worden gerealiseerd. Een kat is een eigenzinnig wezen en zal zelf aangeven wanneer hij aandacht wil of even wil spelen. Wanneer de kat zich terugtrekt kun je de kat het beste even met rust laten. Jij wil immers ook niet gestoord worden als je even wilt slapen! Naast de slaapplek heeft je huiskat ook een plek nodig om zijn behoefte te doen. Dit doet de kat in een kattenbak. Het zijn de twee essentiele onderdelen van het onderkomen van je huiskat. Een kattenmand of een deken om op te slapen zal tussen de 20 en de 50 euro kosten. Een kattenbak van redelijk formaat, de huiskat moet er wel in kunnen natuurlijk, zal ongeveer 10 tot 20 euro kosten.

Kattenbak kosten huiskat

Wie een kat koopt zal een of meer kattenbakken moeten aanschaffen. Zo kan de kat ook als hij binnen is zijn behoefte doen. Kattenbakken zijn afhankelijk van de grootte en de kwaliteit verkrijgbaar voor bedragen tussen de €30 en honderden euro's.

Dierenarts huiskat

Zoals iedere huisdier dient je huiskat ook zo nu en dan even voor controle naar de dierenarts te gaan. Een huiskat heeft inentingen, vlooienbehandelingen, worm kuren en eventuele andere medicatie nodig en dat regelt de dierenarts allemaal. In het eerste jaar zullen de kosten voor je huiskat wat hoger zijn doordat je bijvoorbeeld je kat laat controleren op ziekte of laat chippen. Het eerste jaar zullen de kosten gemiddeld 300 euro per jaar zijn, daarna zul je met 100 euro per jaar wel klaar zijn. Hoeveel je precies kwijt bent ligt ook aan de algehele gezondheid van je kat. Gelukkig kun je je tegen ziekte, ongevallen en schade van je kat verzekeren. Zo ben je financieel gezien in elk geval gered.

Huisdierenverzekering huiskat

Een huisdierenverzekering stelt je in financieel veilig in geval van schade veroorzaakt door je kat en kosten gemaakt bij de dierenarts voor je kat. Met een huisdierenverzekering kun je  sterilisatie, castratie, vaccinaties, gebitsbehandelingen en schade verzekeren. De hoogte van de maandelijkse premie hangt af van de leeftijd van je kat, van de verzekeringsmaatschappij en de gekozen dekking van de huisdierenverzekering. Doorgaans kost een huisdierenverzekering voor je huiskat tussen de 10-30 euro per maand. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact