Husky

Een Husky is een hond vol temperament en werd in 1930 officiëel erkend door de Siberische Husky Club. Een Husky is een echte werkhond en is erg beweeglijk, de hond loopt zeer lichtvoetig over vrijwel ieder terrein en staat natuurlijk bekend als sledehond. Vandaag de dag wordt de Husky dan ook nog steeds gebruikt als sledehond, waar hij desnoods samen met soortgenoten het nodige over grote afstand kan trekken.

Karakter Husky

Een Husky is een onafhankelijke hond, is erg slim, heeft veel energie en is over het algemeen goed gehumeurd. Het is verstandig om veel te wandelen met een Husky, zodat hij zijn energie kwijt kan. Tijdens het opvoeden van de hond heb je enig geduld nodig. Je zult consequent moeten zijn tijdens de opvoeding en moeten blijven in de daaropvolgende jaren. Een Husky is namelijk erg eigenzinnig en zal niet lukraak elk commando opvolgen als de hond het niet aanstaat. 

Husky en andere honden

Hoe een Husky, en ook alle andere honden, zich gedraagd in een roedel of alleen is erg verschillend. Op individueel vlak zou de hond perfect getraint kunnen zijn, maar werken en leven in een roedel is een heel ander verhaal. In een roedel is het belangrijk om de alpha te zijn, de leider en een Husky zal niet rusten tot er duidelijk is welke van zijn soort die rol op zich neemt. Er zit dus aardig wat pit in de Husky en daar moet je wel mee om kunnen gaan.

Husky buiten

Huisvesting Husky

Een Husky is graag buiten en heeft veel beweging nodig. Een keer per dag lopen is niet voldoende en dat zal je ook duur komen te staan. De Husky zal iets in huis slopen. Dus heb je de hond te weinig beweging gegeven? Kijk dan niet raar als de kussens of de pantoffels in stukken door de kamer liggen. Het is aan te raden dat je een Husky niet alleen aanschaft, maar minimaal per twee of met een andere hond. Een Husky is een roedeldier in hart en nieren en wanneer de hond er alleen voor staat dan komt het ook vast goed met de hond, maar het zal tot meer problemen leiden dan gewenst.

Husky fokken

Een goede Husky fokker is tevens een erkende fokker en zal aangesloten zijn bij de Siberische Husky Club Nederland. Een term die vaak wordt gebruikt voor de 'fokkerij' van een hondenfokker is kennel. Je kunt dus op zoek gaan naar een goede Husky fokker of Husky kennel. Een fokker die is aangesloten bij de club controleert de pup op veelvoorkomende aandoeningen zoals HD en Cryptorchide (verborgen ballen). Ook controleert de fokker de ogen en laat de fokker de Husky volledig onderzoeken door een dierenarts. Zo kun je er min of meer van uit gaan dat een Husky die je bij een erkende fokker koopt 100% gezond is. Ook zal een goede fokker zijn honden goed opvoeden en socialiseren, hetgeen ook belangrijk is. Ga wel na of de inschrijving van de fokker bij de club wel echt is, dat kun je eenvoudig controleren door contact op te nemen met de club. Je kunt voor de zekerheid toch nog even langs de dierenarts gaan nadat je de hond hebt gekocht, al is het maar om helemaal zeker te zijn van een gezonde hond.

Husky kopen

Als je een Husky gaat kopen moet je op een aantal zaken letten. Je moet bijvoorbeeld genoeg tijd hebben om met hem te wandelen en er rekening mee houden dat Husky's het beste leven met andere honden.

Husky kosten

Een Husky kost meer geld dan alleen zijn aanschafprijs. Je moet ook voer voor hem kopen, een ruime hondenmand en bijvoorbeeld een hondenriem.

Husky verzorgen

Net als andere huisdieren moet je een Husky verzorgen. Waar moet je op letten?

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact