Husky kopen

Wanneer je een Husky wil kopen, moet je eigenlijk al een hond hebben of er twee nemen. De Husky is namelijk een hond die het beste functioneert en zich ook het beste gedraagt in een roedel. Natuurlijk kun je het altijd proberen, maar dan ben je vast gewaarschuwd!

Waar op te letten?

Alvorens je een Husky gaat kopen dan zul je zeker moeten weten dat je op de eerste plaats een hond wil en op de tweede plaats een Husky wil. Je moet namelijk enigszins sterk in je schoenen staan wil je echt kunnen genieten van je Husky. De hond is namelijk een erg slimme, maar gauw verveelde en eigenzinnige hond. Een consequente opvoeding is zeer belangrijk. Bovendien heeft de hond veel beweging nodig, een keer per dag even lopen is niet voldoende. Dat zal ook resulteren in enig sloop gedrag. Houdt er dus rekening mee dat je veel moet gaan wandelen met je Husky.

Checklist Husky kopen 

Hieronder volgen een aantal tips die je eventueel kunnen helpen bij het aanschaffen van een Husky.

  • Heb je voldoende ruimte in huis voor de Husky?
  • Heb je voldoende tijd om de hond uit te laten en om de Huskyte verzorgen?
  • Is er genoeg geld om voor de hond te zorgen, om onder andere voer, speelgoed en de dierenarts te bekostigen?
  • Heb je tijd en geld voor een opleiding met de Husky?
  • Het huis zal niet altijd meer even fris en schoon zijn, vind je dat erg?
  • Kan de fokker een gezondheidsverklaring afgeven?
Waarom een Husky?

Een Husky is een schat van een beest en zal altijd goed voor jou zijn als jij goed voor de Husky bent. Het is een hond die het beste functioneert in een roedel, samenwerken met andere is dus geen probleem. Het heeft zelfs de voorkeur van een Husky. Wel is de hond erg gesteld op het zijn van de leider, dus wanneer je twee Husky’s neemt dan kan daar in het begin enige onenigheid over bestaan tot duidelijk is welke van de twee de alpha is. Een Husky is een werkhond en wil graag wat doen. Wanneer je dus een actieve hond wil die je ook nog eens een hoop kunt leren dan is een Husky de perfecte hond.

Waar een Husky kopen?

Als je een echte, raszuivere Husky wil kopen, kan je dat het beste doen bij een professionele Husky kennel. Een echte Husky fokker let op rasstandaarden, ent zijn puppies in en voedt ze ook op. Een Husky kopen bij een fokker zal echter wel duurder zijn dan als je hem bij een particulier haalt. Als je niet een raszuivere hond zoekt, maar gewoon een leuke kameraad, dan kan je net zo goed bij een particulier of bij een asiel een Husky kopen. Ga altijd met een nieuwe hond langs de dierenarts om de hond te laten controleren. Zo ben je zeker dat je Husky gezond is.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact