Husky verzorging

Een Husky is geen veeleisende hond qua verzorging. De Husky vergt op dat vlak niet erg veel aandacht. Natuurlijk is liefde erg belangrijk en wil de hond graag deel uitmaken van een familie. Dat is dus de voornaamste verzorging die je Husky nodig heeft. Verder heeft de vacht natuurlijk wél enige aandacht nodig, zoals iedere hond dat betaamt.

Husky vacht

Een Husky is niet enorm groot: de hond is meer van middelgrote lengte met een dubbele vacht. De vacht bestaat uit een ondervacht en een bovenvacht. De ondervacht is dicht en voelt erg zacht aan. De bovenvacht is een stuk langer en een stuk grover met rechte dekharen. De vacht van een Husky komt voor in diverse kleuren en patronen, maar de meest voorkomende kleur is zwart met wit en grijs met wit. Ook koper rood en volledig wit komen met regelmaat voor. Soms zijn er ook gekleurde vlekken of markeringen op te merken op de vacht zoals maskers en brillen op het gezicht. Een Husky verhaart voortdurend en de ondervacht verhaard slechts twee keer per jaar.

Hoe verzorg je de vacht van de Husky?

Hoewel de vacht van nature vrij schoon is en de Husky ook nauwelijks last heeft van lichaamsgeur heeft de vacht wel het liefste iedere dag wat aandacht nodig. Het zou ideaal zijn als je de vacht iedere dag kunt borstelen om zo de overtollige haren te verwijderen. Zo minimaliseer je de kans op klitten in de vacht van je Husky.

Oren, ogen en nagels van de Husky verzorgen

Voor een hond zijn de oren enorm belangrijk, erg goed zien ze niet. Ook een Husky heeft belang bij goedwerkende oren. Het is dan ook verstandig om de oren, wanneer nodig, schoon te maken met oordruppels of een watje met lauw water. Ga nooit te diep in het oor om beschadiging te voorkomen. Wanneer het oor erg rood is of geirriteerd lijkt dan is het zaak dat je even naar de dierenarts gaat. Dat kan namelijk duiden op een infectie. Dat geldt ook voor de ogen van de Husky.

Husky hond

Nagels Husky korthouden?

De nagels kun je het beste zo kort mogelijk houden, maar is vaak niet nodig. Omdat de Husky veel beweegt zullen de nagels ook weer zelf vrij gemakkelijk afslijten. Het is wel verstandig dat je de nagels zo nu en dan even controleert. Als de Husky mank begint te lopen kan dat ook een gevolg zijn van te lange nagels. Haal wel met enige regelmaat het overtollige haar tussen de voetzolen weg.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact