Jack Russell

Een Jack Russell komt uit Engeland en is vernoemd naar zijn fokker, een dominee genaamd John Jack Russell. De hond werd gefokt voor het jagen op vossen en later ook voor het verjagen van ongedierte. De hond moest moedig worden, maar niet al te groot met veel uithoudingsvermogen die een vos kon volgen tot in zijn hol en hem er vervolgens uit kon blaffen. Meneer Russell fokte als eerst de Parson Russell Terrier die wat hoger op de poten staat en iets lichter is gebouwd en de Jack Russell Terrier. Vandaag de dag wordt de Jack Russell veel gebruikt als huishond en worden ze gemiddeld vijftien jaar oud.

Jack Russell karakter

Een Jack Russell is een erg actieve, tamelijk slimme hond met een krachtig karakter. Je zult altijd merken dat er een Jack Russell aanwezig is omdat hij zichzelf graag laat zien. Met andere woorden de hond is niet gauw bang. Zo klein als de hond is, zo moedig als de hond is zou je zeggen dat je te maken hebt met een dikke beer. Energie voor tien en bestaande uit een bonk spieren. Je moet er niet raar van opkijken als de Jack Russell andere honden, waaronder ook grotere honden uitdaagt.

Een drukke hond

Een Jack Russell is gek op actie en is maar al te graag bezig. Het is een vechtersbaasje en zal eerder het gevecht aangaan dan dat hij wegrent. Ze zijn erg waaks en maken vrij veel lawaai, dus dat is wel iets om rekening mee te houden als je graag een Jack Russell wilt kopen.

Een eigenwijze hond

De meeste Jack Russells zijn zelfstandig van aard en kunnen aardig eigenwijs zijn. De hond houdt van jagen en is dol op rennen, vooral als hij ergens achteraan kan rennen. Met de kleinste dingen is de hond blij. Echter kun je maar beter kleine huisdieren uit de buurt houden van de hond, hij zal ze plagen en ermee willen spelen op zijn manier. Vaak met de gevolgen van dien.

Jack Russell en kinderen

Een Jack Russell kan prima met kinderen omgaan, zolang hij eerst maar even aan ze kan wennen en de kinderen aan de hond kunnen wennen. Spelen vindt de hond altijd goed, maar dit zal in het begin wel altijd even onder begeleiding moeten. Een Jack Russell kan voor de wat kleinere kinderen iets te druk zijn en soms wil de hond nog wel eens in wapperende kledingstukken bijten. Laat je hond dus niet alleen en voorkom zo nare situaties.

Jack Russell

Jack Russell kopen

Een Husky kan je het beste bij een Husky fokker kopen

Jack Russell kosten

Welke kosten spelen er als je een Husky hebt aangeschaft?

Jack Russell verzorging

Een Jack Russell moet goed worden verzorgd. Zorg dat je hem voldoende uitlaat en zorg voor goed eten en uiteraard genoeg aandacht.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact