Jack Russell kopen

Een Jack Russell is een leuke hond om te kopen. Hij wordt ook wel Jack Russell Terriër genoemd. Een Jack Russell is een tamelijk kleine hond die aanvankelijk werd gefokt om op vossen te jagen of beter gezegd om vossen uit hun hol te jagen. Een Jack Russell stikt van de energie en is een zeer luidruchtig baasje, een van de kenmerken die je voor lief moet nemen als je graag een Jack Russell wilt kopen. Een Jack Russell is een zeer eigenwijs beestje, maar is altijd in voor een spelletje. Het is een trouwe hond en wil graag bij je zijn.

Waarom een Jack Russell kopen?

Een Jack Russell is erg klein, maar de hond is érg slim. Ze zijn meesters in het doordrijven van hun zin en krijgen het voor het grootste gedeelte ook vaak klaargespeeld. Sluw en eigenwijs zijn dat zijn twee van de meest karakteristieke trekjes van de energieke hond. Hoewel het een zeer luidruchtige hond is is het wel echt een lief beestje dat ook prima met de kinderen samen kan zijn. De hond heeft wel enige beweging nodig dus bereid je voor op meerdere wandelingen per dag. Wil je graag een energieke hond die van spelen houdt en goed is met kinderen? Dan kun je je prima een Jack Russell aanschaffen. Houdt er echter wel rekening mee dat de hond vrij eigenwijs is en vrij luidruchtig is. Je zult dan voor jezelf uit moeten maken of je dat een probleem vindt de ja of de nee.

Jack Russell pups

Waar op te letten als je een Jack Russel koopt?

Wanneer je een Jack Russell uit gaat zoeken bij een fokker dan kun je, afhankelijk van de grootte van het nest, een golf van aandacht verwachten wanneer je binnenkomt. Mits ze een beetje goed worden verzorgd en al redelijk zijn gesocialiseerd natuurlijk. Een goede fokker zal daar dan ook van het begin mee bezig zijn. Bovendien betaamt het een goede fokker als hij niet alleen vragen beantwoord, maar ook vragen aan jou stelt. Zo wil de fokker graag weten waarom je een Jack Russell wilt en hoe je van plan bent voor de hond te zorgen. Een goede fokker kan verder een gezondheidsverklaring afgeven voor de hond die je wil gaan kopen. Zo weet je dat je een gezonde hond koopt. Informeer ook naar de gezondheid van de ouders van de hond.

Een Jack Russell uitzoeken

Als je denkt dat je jouw Jack Russell Terriër helemaal zelf uit kunt en mag kiezen dan zit je er een klein beetje naast. De hond heeft er zelf ook wat over te zeggen op zijn manier. Een Jack Russell is gek op aandacht, de pup die constant naar je toe komt zonder dat je de hond roept vindt jou waarschijnlijk het meest interessant. De fokker heeft ook inzicht in welke hond het beste bij jou past. Vraag ook hem om advies. volgen nog wat tips:

  • Een impulsieve beslissing kun je beter achterwege laten als je een hond uit gaat zoeken. Je kunt dan ook het beste wat vaker bij de fokker langsgaan voordat je jouw favoriete Jack Russell mee naar huis neemt.
  • Weet je op de eerste plaats écht zeker dat je een hond wilt? Je hebt er veel tijd voor nodig en de hond heeft veel aandacht nodig. Dat moet je de hond wel kunnen geven.
  • Je zult je bij een Jack Russell af moeten vragen of je het niet erg vindt dat het niet altijd meer stil en vredig is in huis. De hond maakt vrij veel lawaai en dat kun je wel intomen en afleren. Je zult daartegen wel consequent op moeten treden. 

Hoeveel kost een Jack Russell?

Hoeveel de koop van een Jack Russel je kost hangt er vanaf wat voor Jack Russell je koopt. Ga je voor een rashond of ga je voor een 'bastaard'? Dit scheelt nogal qua prijs. Een rashond kost je al gauw tussen de 500 en de 1500 euro. Koop je bij een particulier een Jack Russell, dan zullen de kosten meestal echter wat lager uitvallen. Zorg er altijd  voor dat je de gekochte hond door de dierenarts laat controleren. Vraag ook na of de hond de benodigde inentingen heeft gehad en of hij nog moet worden ontwormd.

Naast de kosten van de aanschaf van de Jack Russell komen er nog meer kosten kijken bij het houden van een Jack Russell.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact