Jack Russell verzorging

Hoe moet je je Jack Russell verzorgen? De Jack Russell heeft haar afkomst te denken aan de Engelsman John Jack Russell. De man wilde graag een hond fokken die speciaal voor het jagen op vossen zou worden gefokt. Vandaag de dag wordt de hond vooral als huishond gebruikt, maar heeft de hond nog altijd een natuurlijke jachtinstinct. Dat zorgt ervoor dat de hond graag door allerlei soorten terrein rent en ook nog achter konijnen en vossen aan gaat. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat de hond enige verzorging vereist. De hond moet niet alleen voldoende beweging en eten krijgen, ook de vacht en de nagels van de hond vereisen enige aandacht.

Jack Russell vacht verzorgen

Je Jack Russell verzorgen houdt niet op bij het geven van eten, bewegen en liefde. Ook het verzorgen van de vacht is onderdeel van het hebben van een Jack Russell. Des te gezonder de vacht eruit ziet, des te fitter de hond is. Hoe de vacht eruit ziet is ook afhankelijk van het voer dat je de Jack Russell geeft. Het moet dus allemaal samenhangen met elkaar.

Jack Russell vacht goed borstelen

Het verzorgen van de vacht doe je eenvoudig door de vacht een keer per week of een keer per twee week goed uit te borstelen. Je kunt het verzorgen van de vacht combineren met iets wat de Jack Russell leuk vindt, namelijk aandacht. Maak van het borstelen geen spelletje, maar maak er ook geen vervelende situatie van. Het moet voor de hond een heerlijke ervaring zijn om even lekker geborsteld te worden. Zo kun je er samen van genieten en verloopt het borstelen ook zonder enige problemen. Laat de hond eventueel wennen aan de borstel en laat je hond weten dat het geen speeltje is. Je zou tegelijkertijd met het verzorgen van de vacht ook direct even de ogen, oren en poten kunnen controleren van je Jack Russell. Je controleert dan op infecties (fel rode of geïrriteerde plekken) of haalt overtollig haar weg met een schaar.

Nagels Jack Russell verzorgen

De nagels van je Jack Russell moeten niet te lang zijn, maar wanneer dat wel zo is en ze niet zo goed slijten dan zul je ze zelf af moeten knippen. Als je dat niet wilt dan kun je dat ook laten doen door je dierenarts. Houdt dan ook weer rekening met extra kosten voor deze handeling. Je zou zelf met een honden clipper eenvoudig de nagels in kunnen korten. Met een standaard nagelschaar gaat je dat niet lukken omdat de nagels van de hond een stuk harder zijn dan die van ons.

Puppy's laten wennen aan nagels knippen 

Laat je Jack Russell vanaf pup af aan wennen aan de schaar, maar het knippen van de nagels hoeft alleen maar als je hond niet vaak op harde ondergrond loopt zoals asfalt, beton of hout. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact