Kanarie

De kanarie kennen we allemaal, het is een van de meest bekende zangvogels, afkomstig van de Canarische Eilanden, waarnaar de vogel ook is vernoemd. De vogel komt nog altijd voor in het wild op deze eilanden, maar ook op de Azoren en Madeira. De vogel werd vroeger vooral gebruikt door mijnwerkers, die de kanarie mee de mijn in namen om hen te waarschuwen voor giftige stoffen. Het schijnt dat hier dan ook de spreuk ‘van je stokje gaan’ vandaan zou komen. De giftige gassen, waaronder koolstofmonoxide en methaan, hoopte zich flink op in de mijnen. De gassen zijn reukloos en wij hebben dat pas door als het te laat is. De gassen zorgden ervoor dat de kanarie ‘van zijn stokje ging’ waarop de mijnwerkers werden gewaarschuwd. Een kanarie zingt vrijwel altijd en wanneer het stil werd moesten de mijnwerkers echt op gaan passen. Het gebruik van de kanarie in de mijnen werd pas in 1987 afgeschaft.

Kenmerken kanarie

De kanarie komt vooral voor in de gele kleur en heeft een korte snavel. De borst van een kanarie heeft een helder gele kleur. De kanarie komt in het wild vooral in parken en tuinen voor en leven het liefste in groepen. Een kanarie eet voornamelijk kleine zaden, maar eet ook zaden van de berk en de els. Nesten bouwen doen ze het liefste zo hoog mogelijk in bomen, waar ze het nest zo goed mogelijk verbergen. Doorgaans legt een kanarie drie tot vier eieren en het broedgebied rijkt van het Middellandse Zeegebied tot aan Denemarken. In ons land zien we de kanarie niet veel broeden en in de winter zien we de kanarie veelal terug in de warmere streken van Europa en in Egypte. 

Kanarie kopen, kosten en verzorging

Zoals we dat zijn gewend van dieren in het algemeen zijn ze er in verschillende soorten en maten. Als je een kanarie wilt kopen heb je in elk geval voldoende keus. Denk er echter wel om dat ook een kanarie verzorging nodig heeft en dat er ook kosten voor onder andere voer en de dierenarts bekostigd moeten worden.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact