Kanarie kopen

Wil je een kanarie kopen? De kanarie is een van de meest bekende vogels en ook een van de meest populaire vogels die als huisdier wordt gehouden. De kanarie zingt graag en doet dit dan ook veel, je zult de kanarie dan ook veelvoudig betrappen op een vrolijk melodietje die het beestje meezingt met de radio of televisie. Als je een kanarie gaat kopen dan is het wel belangrijk dat je een gezonde kanarie koopt. Helaas worden er nog veel zieke kanaries verkocht en gaan ze vaak na enkele weken al dood. In dit artikel proberen we je zo veel mogelijk informatie te geven zodat je precies weet waar je op moet letten als je een kanarie gaat kopen.

Gezonde kanarie

Als je een kanarie koopt dan wil je natuurlijk dat deze gezond is. Je wilt namelijk niet na een aantal weken je kanarie overleden aantreffen in zijn kooi, je wilt op zijn minst tien jaar kunnen genieten van de kanarie. Waar herken je een gezonde kanarie aan, waar moet je op letten?

Als een van onderstaande punten voor komt, is de kanarie waarschijnlijk niet gezond:

  • De kanarie mag zijn kop niet tussen zijn veren steken, dit is vaak een teken dat ze zich niet fit voelen en overlijden ze vaak vrij snel
  • De kanarie mag geen tranende ogen hebben
  • Bij het ademen mogen er geen piepende of krakende geluiden worden geproduceerd
  • De kanarie mag geen luizen of mijten hebben
  • De kanarie mag niet te mager zijn

Waar koop je een kanarie?

Kanaries kun je kopen bij een ervaren kweker, maar natuurlijk ook in de dierenwinkel of op de markt. Als je een kanarie gaat kopen, doe dit dan het liefste bij een ervaren kweker. De dierenwinkel of de markt is ook een optie, maar daarbuiten is het niet verstandig een kanarie te kopen. Dit in verband met de gezondheid van de vogels. Als je je houdt aan de punten waar je op moet letten en je de kanarie bij een van bovenstaande verkooppunten koopt dan loop je weinig risico. Je betaalt ongeveer 20 euro voor een kanarie, maar mannetjes zijn vaak wat duurder als de vrouwtjes (popjes). Naast de aanschaf van de kanarie moet je natuurlijk ook rekening houden met de kosten voor de kooi, het voer, speelgoed en inrichting van de kooi.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact