Karper verzorging

Als je een karper of meer karpers hebt gekocht dan zal je ook voor je karper(s) moeten zorgen. Het verzorgen van een karper houdt vooral in geven van de juiste voeding en het op peil houden van de kwaliteit van het water. Als die twee zaken goed op orde zijn zal je karper lang en gezond zijn leven lijden.

Karpervoer

Voer is enorm belangrijk voor je karpers en ze eten vrij veel. Een goede verzorging vereist voldoende gevarieerd voer. Hieronder sommen we een aantal mogelijkheden voor. 

Brood

Je kunt je karper brood geven, dat is ook een veel gebruikt aas bij het vissen op karpers. Je kunt je karpers ook prima wat brood geven, als je dat doet gebruik dan witbrood. Je kunt het beste kleine bolletjes draaien van het brood en dit in de vijver strooien.

Boilies

Boilies worden ook veelal gebruikt als aas, maar je kunt het ook af en toe als voer geven aan je karpers. Boilies zinken naar de bodem en zijn speciaal ontwikkeld voor het vissen op karpers. Dit omdat karpers voer van de bodem eten.

Fruit

Karpers zijn ook gek op fruit, zo kun je je karper bijvoorbeeld aardbei of banaan geven. Zorg er wel voor dat het niet al te grote stukken zijn. Snijdt het fruit dan ook tot kleine stukjes die ze makkelijk op kunnen eten. Een leuke afwisseling voor zowel je karpers als voor jou.

Karpervijver

Als je een karper wilt houden dan zal het niet bij één karper blijven. Zodra er één in je vijver ligt volgen er meer, maar dan zal je wel een vijver moeten hebben. Als je karpers wilt houden zul je een tamelijk grote vijver nodig hebben. Qua diepte moet je denken aan een anderhalf tot twee meter. Op die manier kunnen ze zichzelf beschermen tegen roofvogels, maar ze hebben daarnaast ook de ruimte nodig om zich lekker te voelen. Je vijver dient ten minste 10.000 liter water te bevatten, maar hoe groter hoe beter. Karpers houden van ruimte. Bij de verzorging van je karpers hoort het bijhouden van het water. Als je je vijver gaat vullen dan kun je kraanwater gebruiken, je moet er dan wel voor zorgen dat je het water onthard en met regelmaat ververst. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact