Kat algemeen

Hier lees je meer over de kat, waar je een kat kunt kopen, de kosten van een kat en de verzorging van een kat. Een kat is een dier dat al ongeveer 10.000 jaar door mensen is gehouden. De oude Egyptenaren hielden rond 9000 jaar voor Christus al katten. Katten werden vroeger vaak gebruikt om muizen weg te houden op bijvoorbeeld boerderijen, maar ook al als huisdieren. Tegenwoordig worden katten vooral als huisdier gehouden.

Kat kopen

Een kan kan je op verschillende plaatsen kopen. Je kunt bijvoorbeeld een kat kopen bij een particulier die een nestje heeft of bij een cattery. Een cattery is een kattenfokker, die meerdere katten heeft. Een echte erkende cattery moet aan bepaalde standaarden voldoen, waardoor je een echte raskat krijgt die ook nog eens is gesocialiseerd en inge├źnt.

Kosten kat

Een kat houden zorgt voor enige kosten. Je moet natuurlijk de kat kopen, maar je moet ook rekening houden met kosten voor voer, een kattenbak, de dierenarts en voer- en waterbakjes.

Verzorging kat

Een kat moet worden verzorgd. Wat houdt dit in? Je moet bijvoorbeeld af en toe de vacht van je kat kammen, eventueel zijn nagels knippen en zijn kattenbak verschonen.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact