Kat kosten

Een kat kopen kost geld, maar voor je kat zorgen kost ook geld. De kat heeft het een en ander nodig zoals een kattenmand, kattenbak en voeding, maar ook speelgoed en kosten voor de dierenarts en een eventuele huisdierenverzekering komen om de hoek kijken. Als je voor een kat wilt zorgen dan zul je dus rekening moeten houden met de nodige kosten. In dit artikel geven we je wat meer informatie over eten, speelgoed, onderkomen, dierenarts en verzekering.

Kosten voeding kat

Kattenvoer voor je kost gemiddeld 40-70 euro per maand, de eigenlijke kosten zijn afhankelijk van het merk, de hoeveelheid en het type voer. Katten zijn carnivoren en eten dus voornamelijk vlees en ze zijn dus gewend aan een hoop eiwitten. Wanneer je je kat te eten geeft kun je het beste voer geven dat dierlijk eiwit bevat. Denk aan kip of vis, iets wat de kat erg lekker vindt om te eten. De meest eenvoudige en veilige manier om je kat te voeren is door middel van kant-en-klaar kattenvoer. Over het algemeen volstaat brokjes of natte voeding uit een blik of een kuipje. Je kunt allerlei merken en soorten voeding kopen in de supermarkt, bij de dierenspeciaalzaak en tegenwoordig ook bij de dierenarts zelf. Op de verpakking van de voeding kun je lezen wat de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is, maar boven alles kun je het beste even aftasten wat je kat nodig heeft. De een heeft wat meer voeding nodig dan de ander. 

Speelgoed kopen kat

Het meest essentiele stuk speelgoed dat je voor je kat dient te kopen is een krabpaal. Op de krabpaal kunnen ze klimmen en klauteren, maar soms slapen ze ook op de krabpaal. Een kat slaapt over het algemeen graag wat hoger. Daarnaast is de krabpaal het slachtoffer van de krab neigingen van de kat en die kan hij maar beter loslaten op de krabpaal. De bank is anders een gewillig alternatief voor je kat. Dus om jezelf én de kat een plezier te doen koop je een krabpaal. Afhankelijk van het formaat van de krabpaal ben je ongeveer 20-125 euro kwijt.

Kosten onderkomen kat

Waar je kat komt te slapen is een belangrijk onderdeel van het onderkomen van je kat. De kat is een eigenzinnig beestje en zal zelf om aandacht vragen wanneer het daar zin in heeft. Maar ook de kat heeft wel eens een rustige plek nodig om zich terug te trekken. Zorg er dus voor dat je de slaapplek voor je kat op een rustige plek van je huis realiseert. Vaak vindt de kat het ook prettig om hogerop te slapen, bijvoorbeeld op de trap, op de vensterbank of op een boekenplank. Ook op de krabpaal wordt wel eens geslapen. Een lekker mandje is ook altijd gewild. Een deken of een mandje kost afhankelijk van de kwaliteit tussen de 5 en de 50 euro.

Kosten kattenbak kat

Naast de slaapplek is het ook verstandig om een kattenbak te kopen. In de kattenbak doet de kat zijn behoefte. Zorg ervoor dat de kattenbak groot genoeg is zodat de kat er ook daadwerkelijk in past. Is de kattenbak te klein of is de kattenbak te snel vol dan zal je kat geen gebruik meer maken van de kattenbak. Een kattenbak koop je voor ongeveer 50 euro, maar er zijn ook goedkopere en duurdere exemplaren verkrijgbaar. Een grotere kat zal een grotere kattenbak nodig hebben, die duurder zal zijn dan een kleinere kattenbak.

Dierenartskosten kat

Houd ook rekening met dierenartskosten als je een kat koopt. Je kat zal net zoals ieder levend wezen even naar de dokter moeten. Katten hebben het voordeel dat wij ze naar de dierenarts kunnen brengen. Je kat heeft bepaalde inentingen nodig, vlooienbehandelingen en ook ontwormen behoort tot het pakket van de dierenarts. Soms wordt je kat ziek en ook dan is de dierenarts erg belangrijk voor je kat. De kosten voor de dierenarts zullen in het eerste jaar dat je de kat hebt wat hoger zijn omdat je moet zorgen voor bepaalde inentingen en behandelingen, de jaren daaropvolgend zullen de kosten wat lager zijn. Tenzij je kat een ongeluk krijgt of ziek wordt. Gelukkig kun je verzekeren tegen de kosten van dergelijke onverwachte kosten voor de dierenarts. Dan ben je financieel gezien in elk geval gered. De kosten voor de dierenarts zullen jaarlijks ongeveer 100 euro zijn, maar kunnen flink oplopen.

Kattenverzekering

Met een kattenverzekering kun je de kosten van de dierenarts verzekeren, ook schade veroorzaakt door je kat kun je verzekeren middels een huisdierenverzekering. Met een huisdierenverzekering en afhankelijk van de dekking kun je sterilisatie, castratie, vaccinaties, gebitsbehandelingen en schade van je kat verzekeren.

Premie kattenverzekering

Hoe hoog premie je iedere maand moet betalen hangt af van hoe oud je kat is, het ras, de verzekeringsmaatschappij en voor welke dekking je hebt gekozen. Een huisdierenverzekering voor je kat kost ongeveer 15-25 euro per maand.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact