Koi karper kopen

Een Koi karper kopen is een leuke bezigheid, maar je kunt er niet al te licht over nadenken. Wanneer je een Koi karper wilt houden, of in elk geval meerdere, dan komt daar een hele verantwoordelijkheid met zich mee. Je zult aan een aantal verschillende zaken moeten denken voordat je überhaupt een Koi karper kunt kopen. Zo zul je bijvoorbeeld rekening moeten houden met het aanleggen van een vijver of het formaat van je bestaande vijver, vervoer van de Koi, tijdstip van aanschaf en hoe betrouwbaar is de handelaar of winkel?

Een goede verkoper kiezen

Hoe heb je over de handelaar gehoord? Hoe ver is de handelaar van je woning verwijderd, hoe zien de vijvers er uit? Is het water schoon, is alles goed gefilterd en hoe gaat de handelaar met de Koi om? Dit zijn vragen waar je met een positief antwoord, antwoord op kunt geven. Is alles in orde en voelt het goed? Dan kun je bij deze handelaar je Koi uitzoeken.

Een Koi karper uitzoeken

Als je een Koi karper gaat kopen dan is het zaak dat je de Koi voorafgaand aan de koop goed observeert. Vraag of je de vis van dichtbij mag zien en laat de handelaar of de verkoper de vis voor je vangen. Een Koi karper mag zich niet schokkerig door het water bewegen, het zwemmen moet de vis erg simpel af gaan. Een actieve Koi is een gezonde Koi, maar let nog wel even op de ademhaling, deze dient regelmatig te zijn. Functioneren de kieuwen goed? Als de Koi moeite heeft met ademen of naar boven komt om adem te halen dan is dit geen goed teken. Vind je de Koi die de handelaar te bieden heeft mooi? Dit zijn vragen die je voor jezelf moet beantwoorden. Het is vanzelfsprekend dat je deze Koi niet moet kopen of wellicht zelfs helemaal niet bij deze handelaar of winkel moet kopen. De gezondheid van de Koi is een enorm belangrijk punt.

Zieke Koi karper

Als een Koi ziek is dan moet je deze natuurlijk niet kopen Als een Koi symptomen heeft van parasieten, verwijde kieuwdeksels, knobbels op dede kieuwdeksels of de kop, rode vlekken op het lijf van de vis, troebele ogen, rottende vinnen, gaten in de schubben of uitgezette schubben, dan moet je deze Koi niet kopen. Koi karpers zijn prijzige vissen, dus het is zonde om een zieke Koi aan te schaffen. Daarnaast kan een zieke Koi karper je andere Koi karpers of vissen aansteken.

Een mooie Koi uitzoeken

Uiteraard wil je een mooie Koi karper kopen. Naast een gezonde Koi karper wil je een mooie Koi karper hebben. Bekijk daarom gerust verschillende Koi karpers om uiteindelijk de juiste vis te vinden.

Hoeveel kost een Koi karper?

Koi karpers kunnen ontzettend duur zijn. De goedkopere Koi karpers zijn rond de 60 euro, terwijl de duurdere Koi karpers meer dan 1000 euro kunnen kosten. Je hebt dan wel een prachtige vis.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact