Labrador

Een Labrador is een ware familiehond die goed met kinderen om kan gaan en houdt van spelen. Het is een lieverd en een speelse hond, bovendien heeft de hond energie voor twee.

Geschiedenis Labrador

De Labrador is een ras dat uit Newfoundland en Labrador komt en is een afstammeling van de St. Johns-hond. Het ras is sinds de mid 19e eeuw veel gekruist met andere rassen in Engeland. Zo zijn er kruisingen met de Gordon setter, Spaniel en de Flatcoated retriever. De St. Johns-hond werd vooral door de Eskimo’s gebruikt voor het vangen van vis en de Labrador werd met name gefokt voor eendenjacht. De hond heeft dan ook flinke zwemvliezen tussen de tenen.

Labradors als werkhond

De Labrador is een zeer sterk en goed gehumeurde hond terwijl zijn afkomst alles behalve vredig is. De hond is namelijk afkomstig uit Newfoundland waar de taaie vissers de Labradors lieten zwemmen in het wrede water voor de kust vanaf de 16e eeuw. Vele vissers uit Engeland, Portugal en Frankrijk reisden ieder visseizoen naar Newfoundland waar zij zich later ook zouden vestigen. De honden die ze meenamen naar Newfoundland en vervolgens met elkaar hebben gekruist zijn de voorouders zijn van de hedendaagse Labradors.

Karakter Labrador

Een Labrador is een hard werkende, erg lieve en zeer energieke hond. Een Labrador is gek op zijn baasjes en luistert ook erg goed, maar je moet hem natuurlijk wel goed trainen. Door het karakter van de hond werd hij niet alleen voormde jacht gebruikt, maar is het ook een erg geschikte hond als blindegeleidehond of als hulphond.

Labrador gezinshond 

Ook als gezinshond is de Labrador zeer geschikt, het is namelijk een mensenvriend en boven alles een kindervriend. Het geduld van de Labrador is nagenoeg oneindig, is doorgaans erg goed geluimd en is gek op spelen. Wanneer de hond dus opvallend rustig is of een beetje nukkig, dan is er vaak wat aan de hand met de hond.

Favoriete bezigheden Labrador

De Labrador is het liefste bezig met zwemmen, apporteren, het vasthouden van stokken en ballen, rennen en spelen met andere honden.

Kleuren Labrador

Een Labrador is doorgaans in drie kleuren te vinden, namelijk zwart, bruin en blond. Ieder met een eigen karakter, maar allemaal met de goedaardige, werklustige houding die we zo waarderen van de Labrador. Voor wie een familiehond zoekt is een ieder van deze keuzes de juiste, het gaat nu meer om de voorkeur die jij hebt bij het aanschaffen van een Labrador.

Labrador kopen

Wil je een Labrador kopen, dan zal je daar zeker geen spijt van krijgen. Waar moet je op letten als je een Labrador gaat kopen?

Labrador kosten

Een Labrador kost meer geld dan zijn aankoopprijs. Uiteraard moet je ook voer voor hem kopen, moet je vaak hondenbelasting betalen en zal je af en toe met je Labrador langs de dierenarts moeten gaan.

Labrador verzorging

Een Labrador moet worden verzorgd. Hij kan dat uiteraard niet zelf doen. Waar moet je op letten bij de verzorging van een Labrador?

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact