Labrador kopen

Wie een Labrador op het oog heeft zal er geen spijt van krijgen  er een te kopen. Het is een erg fijne, werklustige en vooral goedaardige hond. 

Waar moet je om denken als je een Labrador koopt?

Wanneer je een hond aan gaat schaffen moet je altijd nadenken of je er wel klaar voor bent. Als je graag een hond wilt en je zit er aan te denken om een Labrador op te halen, dan moet je je bedenken of je wel zin hebt in de energieke geest van het lieve beestje. Een Labrador is wel de meest loyale en gehoorzame hond die je als familie kunt wensen. Van het geduld kunnen we nog een hoop leren van de Labrador en dat geduld in combinatie met het goedaardige karakter maakt de hond zeer geschikt als familiehond. BHieronder een rijtje aandachtspunten:

  • Heb je alle tijd voor de hond? Een Labrador heeft veel aandacht nodig. Als hij niet genoeg aandacht krijgt kan hij zich gaan vervelen en spullen gaan slopen.
  • Vind je het niet erg dat het huis niet altijd meer even netjes is en blijft?
  • Heb je voldoende tijd en geld om voor de hond te zorgen. Je zult voer, speelgoed, eventuele schade, verzorging en de dierenarts moeten bekostigen.
  • Heb je tijd, zin en geld voor een cursus met je Labrador?
  • Informeer naar de gezondheid van de ouders van de Labrador die je wil gaan kopen. Je kunt vragen naar een gezondheidsverklaring, maar vraag ook naar een HD-certificaat en een ED-certificaat. Bij het HD-cerHet zelfde kan je doen voor de Labrador die je gaat kopen. Als de ouders ongezond zijn, is er een grote kans dat de pups dat ook zijn.

De gezondheid van de Labrador controleren

Ben je van plan een Labrador te gaan kopen bij een fokker, dan is het belanrgijk dat hij de volgende zaken kan overleggen over de ouders van de pup die je gaat kopen:

  • een stamboom
  • een HD-certificaat (voor heupdysplasie) waarvan de uitslag HD-A of HD-B moet zijn.
  • een ED-certificaat (ellebookdysplasie), waarop moet staan: links vrij, rechts vrij
  • een ooguitslag die niet ouder is dan een jaar

Waar een Labrador kopen?

Het aanschaffen van een Labrador kun je het beste doen bij een fokker die is aangesloten bij de Nederlandse Labrador Vereniging. De vereniging ziet erop toe dat alle belangen na worden geleefd. Belangen die er voor zorgen dat de Labrador niet te veel afwijkt van de rasstandaard of het liefste helemaal niet. Dat zorgt er op hun beurt weer voor dat de Labrador zo goedaardig, energiek en geduldig blijft, maar ook dat de uiterlijke kenmerken van de Labrador bewaart blijven.

Een goede Labrador fokker

Een goede fokker of kennel is een betrokken fokker. Zo zal hij of zij vragen waarom je een Labrador wilt en hoe je voor de hond gaat zorgen. Ook wil hij graag weten of je genoeg tijd hebt om met de hond te wandelen en spelen. Het is belangrijk voor de fokker, voor de hond én voor jou dat je goed na hebt gedacht over het aankopen van een Labrador.

Hoe herken je de juiste Labrador voor jou?

Een Labrador is een allemans vriend en dat betekent dat de hond van nature nieuwsgierig is naar jou als vreemde. Je herkent de juiste Labrador voor jou door af te wachten en te bekijken welke van de pups je constant op komt zoeken, óók als je hem of haar niet roept. Vaak heeft de pup jou dan al uitgekozen, het is dan ook verstandig daar gehoor aan te geven.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact