Labrador kosten

Een Labrador kost geld wanneer je de hond koopt, maar verder komen er nog andere kosten bij kijken. Zo heeft de Labrador natuurlijk eten en verzorging nodig en daar komen kosten bij kijken. In dit artikel geven we je wat meer informatie over de soort kosten die je dient te maken wanneer je een Labrador hebt aangeschaft of aan wilt schaffen.

Voerkosten Labrador

Een Labrador is een zeer energieke hond en heeft dan ook voldoende voedsel nodig. De Labrador heeft de neiging om te blijven eten, jij moet dus bepalen hoeveel de hond eet en wanneer. Het type voer dat de hond eet is afhankelijk van de beweging die de hond krijgt en hoe oud de hond is. De kosten van het voer zijn afhankelijk van het merk, type voer en hoeveel voer de hond per maand krijgt. Over het algemeen kost hondenvoer zo tussen de 30-70 euro per maand. Een Labrador eet vrij snel en heeft alle rust nodig na het eten. Hoewel de hond zelf wel wil spelen is het verstandig je kinderen ook aan te wennen de hond ná het eten ten minste een uur of twee te laten rusten.

Kosten speelgoed Labrador

Een Labrador is gek op spelen en vindt activiteiten als zwemmen, rennen en apporteren helemaal te gek. Je kunt prima met ze gaan hardlopen, fietsen of veelal met een tennisbal of een stok gooien. Eigenlijk maakt het de Labrador niet zo heel veel uit wat je voor hem weggooit. Zolang hij er maar achteraan kan rennen. Van de soorten Labradors is de zwarte het meest intelligent te noemen, maar over het algemeen kun je álle soorten Labradors van alles leren. Van verstoppertje tot de standaard trucjes als rollen en blaffen op commando. Echt heel veel geld kost dit dus niet, enkel wat energie. Een goede tip; voor een koekje doen ze veel. Dus als je je Labrador wilt belonen voor iets dat je de hond hebt geleerd dan is dat een koekje meer dan voldoende. Een tennisbal kost weinig en een stok natuurlijk al helemaal niets. Let wel op dat de stok niet in de keel van je Labrador kan schieten.

Dierenartskosten Labrador

Aan de dierenarts ben je normaliter niet meer kwijt dan 100 euro op jaarbasis. Echter kan het voorkomen dat je hond ziek wordt, een ongeluk krijgt of zich ergens aan heeft gestoten of gesneden. De hond moet dan even naar de dierenarts en dat kost geld. Hoe hoog deze kosten zijn is natuurlijk afhankelijk van de behandeling, operatie en/ of medicatie. Je kunt je daar ook tegen verzekeren, zodat je niet ineens voor een financiele domper komt te staan.

Extra dierenartskosten Labrador 

Mocht de fokker de pup niet door de dierenarts gecontroleerd hebben dan kun je zelf ook nog voor een aantal kosten komen te staan. Denk aan vlooienbehandelingen (+- 35 euro), inentingen (+- 75 euro per jaar), controle van de heupen en ellebogen om zo te bekijken of de hond geen last heeft van HD of OCD. Het eerste jaar kan de Labrador je zo’n 1200-1500 euro kosten aan controle, voer, aanschaf van de riem, etensbakken en huisvesting.

Verzekering Labrador

Een huisdierenverzekering zorgt ervoor dat vrijwel alle kosten van de dierenarts worden vergoed. De maandelijkse kosten van een verzekering zijn nog goed te overzien en helpen je financieel gezien met de eventuele behandelingen, operaties, medicatie, sterilisatie of castratie van je Labrador. Ook de crematie van je hond bij overlijden wordt voor een groot deel of zelfs helemaal vergoed door de verzekering.

Kosten huisdierenverzekering 

Afhankelijk van de dekking die je kiest bij de verzekering betaal je meer of minder maandelijkse premie. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van de leeftijd van je Labrador, maar gemiddeld zal een huisdierenverzekering zo tussen de 20 en 40 euro per maand kosten.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact