Labrador verzorging

Hoe verzorg je een Labrador? Een Labrador is een hele sociale hond, speelt graag, houdt van aandacht en is niet vies van een beetje vies water, modder, paardenpoep of dode vis. Zo nu en dan even schoonmaken zit er dus wel even bij, maar boven alles is het belangrijk voor de hond dat je je Labrador aandacht geeft en hem betrekt bij de familie.

Uitlaten en beweging Labrador 

Een Labrador zal zich eenvoudig aanpassen aan de routine van de familie. Dat houdt niet in dat je maar kunt doen en laten wat je wilt, je zult je ook enigszins aan moeten passen aan de Labrador. Je hebt er immers een nieuw familielid bij. Je hebt een energieke hond in huis gehaald die toch wel op z’n minst een uur per dag uit moet worden gelaten. Wanneer je de hond niet voldoende laat bewegen en zijn ei dus niet kwijt kan dan zal dat binnen voortduren. Te weinig beweging kan dus leiden tot vervelend en druk gedrag in huis.

Vacht Labrador verzorgen 

Het is belangrijk om de vacht van je Labrador goed te verzorgen. De vacht vereist een keer per week een goede borstel beurt. Zo worden de dode haren eenvoudig verwijderd en help je de natuurlijke groei van de vacht. Verdere verzorging vereist de vacht niet. Wanneer de vacht glanst weet je dat je Labrador gezond is en in goede conditie verkeert. Ook het voer heeft invloed op de vacht van je hond. Mocht de vacht dus dof of erg vettig worden dan weet je dat je het voer enigszins aan moet passen of de hond meer moet laten bewegen.

Knaagbot Labrador 

Een Labrador houdt van knagen en knabbelen en je kan de hond daarom dan ook een groot plezier doen door hem een knaagbot te geven. Vaak wordt daar eindeloos mee gespeeld, ook als het bot min of meer kaal geplukt is. Het heeft dus zowel een belonende als tijdverdrijvende rol. Bovendien worden je meubels of je pantoffels dan ook niet kapot gemaakt, dat is ook wat waard.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact