Leguaan

Leguanen zijn onder de noemer hagedissen te scharen. Er zijn 40 verschillende soorten en 8 geslachten leguanen. De familie der hagedissen was altijd een stuk groter, maar er zijn door de jaren heen een aantal soorten onder een andere noemer geschaard. Als je een leguaan wilt kopen dan zal je daar wel goed over na moeten denken. Het is namelijk niet een van de meest traditionele huisdieren en vereist enige ervaring. Heb je nog geen ervaring? Zoek dan zoveel mogelijk informatie op over het verzorgen van de leguaan en over de te maken kosten wanneer je een leguaan wilt houden. Hoewel het niet de meest traditionele huisdieren zijn kan het wel erg leuk zijn om een leguaan te houden.

In dit artikel vertellen we je wat meer over de herkomst van de leguaan.

Herkomst en levenswijze Leguaan

De Groene Leguaan komt van oorsprong uit Midden-Amerika en Zuid-Amerika, daarnaast komt de leguaan ook voor op Bonaire en Curaçao. Leguanen leven vooral in de tropen en houdt van vocht. Ze leven vooral langs de kust van de zee en de oevers van rivieren. Leguanen houden ervan om actief bezig te zijn, maar een rust momentje in de zon gaan ze ook zeker niet uit de weg.

Insecten

De meeste leguanen eten insecten, maar door de jaren heen gaan ze steeds meer planten eten. We kunnen dus wel stellen dat leguanen volkomen herbivoor zijn op het moment dat ze volwassen zijn. Ze eten bloemen, vruchten, bessen en planten. Een leguaan die met name in de droogte leeft kan ook prima cactussen eten.

Ervaring met het houden van Leguanen

Als je nog geen ervaring hebt met leguanen dan is het verstandig extra goed op te letten. Een leguaan is zeker geen dier om te knuffelen. Je zult dan ook de nodige verantwoordelijkheid moeten nemen om ervoor te zorgen dat de dieren in een stressvrije omgeving groot worden gebracht en worden gehouden. Als je nog geen ervaring hebt met leguanen kun je het beste met één leguaan beginnen. Als beginner is het in elk geval niet aan te raden, laat je dan ook goed voorlichten over het opzetten van een terrarium alvorens je een leguaan gaat kopen.

Leuke weetjes

Wilde je je altijd al wat leuke weetjes hebben over leguanen? Dan is nu je kans!

  • Leguanen zijn prima te eten en smaken een beetje als kip
  • In Suriname noemt men de leguaan ook wel een boomkip
  • Op Belize en Costa Rica wordt er gefokt met leguanen voor het vlees
  • Jonge leguanen eten de ontlasting van volwassenen om zo de juiste bacteriën binnen te krijgen
  • Een leguaan kan tot wel 20 jaar oud worden.

Groene Leguaan en Zee Leguaan

De meest bekende soorten zijn de Groene Leguaan en de Zee Leguaan. Een groene leguaan is een exotisch huisdier en wordt over de hele wereld gehouden als huisdier. Een zee leguaan is de enige leguaan die haar voedsel zoekt in zee.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact