Leguaan kosten

Wanneer je een leguaan gaat kopen wil je natuurlijk weten wat dat kost, maar ook wat voor kosten er nog meer bij het houden van een Leguaan spelen. In dit artikel geven we je meer informatie over de type kosten die je te wachten staan en geven we een indicatie van de mogelijke uitgaven.

Terrarium leguaan kosten

Hoeveel kost het terrarium van je leguaan? Het is belangrijk dat het terrarium van je Leguaan in orde is, want het terrarium is de leefomgeving van je leguaan. Het is dus niet verstandig om te besparen op het terrarium, maar je kunt wel kijken naar een eerlijke prijs. Daar is uiteraard niks mis mee. Leguanen kunnen best groot worden en het terrarium kan dan ook het beste in de vorm van een ruime serre worden gerealiseerd. Mocht je die optie niet hebben dan is een terrarium voor leguanen tot 40 centimeter in een terrarium gehuisvest moeten worden van ten minste 100 centimeter x 100 centimeter x 60 centimeter. Leguanen die groter zijn dan 80 centimeter hebben een terrarium nodig van ten minste 100 centimeter x 200 centimeter x 80 centimeter. Een terrarium kost een paar honderd euro.

Je Leguaan moet kunnen klimmen

In het terrarium moet je voor klim mogelijkheden zorgen, in de natuur leven ze in het wild namelijk in bomen. De temperatuur in het terrarium dient tussen de 25 en de 30 graden te liggen.

Leguanenvoer

Qua voeding hoef je je niet druk te maken over levend aas of het snijden van veel vlees. De leguaan is namelijk vegetarisch en dat maakt dat je enorm veel maaltijden vers zult moeten bereiden. Een goede tip is om in het voren te werken en deze eventueel in de vriezer te bewaren zodat je iedere dag wat verse groente en fruit kunt ontdooien en aan je leguaan kunt voorschotelen. Een leguaan eet bijvoorbeeld andijvie, boerenkool, spitskool, veldsla, sperziebonen, spruitjes, wortels, bosui, bieslook, paprika en bloemkool. Qua vruchten is het een echte zoetekouw, ze eten bijvoorbeeld, papaja, vijgen, sinaasappels, mandarijnen, druiven, aardbeien, mango’s, meloenen, ananas, appels en ook peren. Haal wel de pitjes even uit het fruit, daar zijn je leguanen niet zo dol op en kunnen bovendien gifstoffen bevatten.

Plantenvoer

Naast groente en fruit kun je ook prima planten aan je leguaan voorschotelen. Denk aan anjers, courgette, beukenblad, klaver, hibiscus, geranium en afrikaantjes. Je zou dus af en toe ook prima de tuin kunnen plunderen voor je leguaan, maar houdt vooral rekening met de veeleisende houding van je leguaan. Het zijn vrij kieskeurige beesten, ondanks dat ze veel lusten. Zoek een goede, maar betaalbare groenteboer of toko bij jou in de buurt zodat je de kosten een beetje in toom kunt houden. Houdt wel rekening met kwaliteit, je hebt immers gekozen voor de leguaan en die verantwoordelijkheid is belangrijker dan je portemonnee. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact