Naaktkat

De Naaktkat is een populaire kat en wordt vaak als status icoon gekocht, maar wanneer je een Naaktkat wilt kopen zal je er rekening mee moeten houden dat het houden van een Naaktkat kosten met zich meebrengt. Ook ben je tijd kwijt met de verzorging de Naaktkat. Denk er dus goed over na alvorens je een Naaktkat of überhaupt een kat koopt.

Herkomst Naaktkat

Katten zijn er al een paar duizend jaar en naaktkatten kwamen enkele honderden jaren geleden voor het eerst voor in Zuid Amerika. De Sphynx, de Russische Naaktkat, Donskoy en de Peterbald vallen ook onder de Naaktkatten. De Sphynx heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige Egyptische kat-achtige beelden. Dit kattenras is een afstammeling van de Canadese Naaktkat. In de jaren 1960 tot 1970 werden er een hoop Naaktkatten gefokt in Canada. Deze Naaktkatten zijn vervolgens over de hele wereld verspreid. Doordat de katten met andere rassen werden gekruist zijn er nieuwe rassen gecreëerd. Het gen dat er voor zorgt dat de kat naakt blijft is een recessief verervend gen.

Naaktkat

Is de Naaktkat wel écht haarloos?

De Naaktkat lijkt volledig haarloos te zijn, maar dat is niet het geval. De Naaktkat lijkt haarloos te zijn doordat het haar op de huid lijkt op de textuur van de haren op een perzik. Op het gezicht, staart en de poten van de kat zullen de donshaartjes iets langer zijn. Doordat een Naaktkat geen pels heeft, heeft het moeite met het vasthouden van warmte. Om die reden vinden ze het heerlijk om tegen andere dieren of mensen te kruipen om het warm te krijgen. Het komt met enige regelmaat voor dat de kat samen met de baas lekker onder de dekens kruipt. Een Naaktkat kan wel snorharen en wenkbrauwen hebben, maar ook zonder deze haren zullen ze zich prima redden. De kleur van de huid van de Naaktkat is eigenlijk de kleur die de pels zou hebben.

Karakter Naaktkat

 Een Naaktkat staat er om bekend dat ze een vrij extravert karakter hebben en zijn erg intelligent, nieuwsgierig en raken heel snel gehecht aan hun baasjes. In tegenstelling tot een hoop andere katten is de Naaktkat wél een familiedier.

Verzorging Naaktkat 

De Sphynx katten en ook andere Naaktkatten hebben wat meer verzorging nodig dan een kat mét haar. De kat dient met regelmaat te worden gewassen, dit omdat er talg op de huid achterblijft. Bij de katten met haar wordt het talg verdeeld tussen de haren en heeft de kat er dus nauwelijks last van. Wanneer je de Naaktkat niet voldoende wast wordt de huid plakkerig en zal het talg ook aflaten op je kleding en op je meubels. 

Naaktkat kopen

Bij het kopen van een Naaktkat komt veel kijken, door de extra verzorging die de kat nodig heeft. Koop de Naaktkat bij een goede fokker en vermijd broodfokkers.

Naaktkat kosten

Een Naaktkat houden is niet gratis, maar brengt bepaalde kosten met zich mee. Hierbij kan je denken aan voerkosten, dierenartskosten en kosten voor warme dekentjes, krabpalen en mandjes.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact