Naaktkat kopen

Wanneer je een Naaktkat wil kopen dan dien je goed na te denken over de verantwoordelijkheid die je erbij krijgt. De Naaktkat heeft namelijk wat meer verzorging nodig dan een kat met haar, hoe gek dat ook klinkt misschien. Een kat zonder pels heeft minder bescherming en heeft dus wat meer verzorging nodig. Daarnaast zijn Naaktkatten prijzige raskatten en daar hangt een mooi prijskaartje aan, van prijzen als 1000 euro hoef je niet te schrikken. Let er wel op dat je niet bij een broodfokker terecht komt. In dit artikel geven we je wat tips omtrent het kopen van een Naaktkat.

Status Naaktkat

Naaktkatten zijn ware raskatten en hebben een bepaalde allure. Sommige mensen letten bij het kopen alleen op het uiterlijk van de kat en op de status die het met zich mee brengt. Koop nooit een kat zonder er goed over na te denken, want je zult er toch voor moeten zorgen. 

Naaktkat kopen bij cattery 

Wanneer je een Naaktkat gaat kopen dan is het verstandig dit te doen bij een erkende cattery, die is geregistreerd bij een rasvereniging en die goed bekend staat. Een eigenaar van een erkende, geregistreerde cattery fokt niet alleen met de Naaktkat voor het geld, maar doet dit voornamelijk uit liefde voor het ras. Zo wordt er meer zorg gedragen voor het welzijn van de katten en zullen de katten worden gecontroleerd op ziekte en worden gesocialiseerd. Ook zullen behandelingen tegen vlooien en ontwormen in opdracht van de cattery uit worden gevoerd door de dierenarts.

Neem geen impulsieve beslissing

Wanneer je een (Naakt)kat gaat kopen kun je beter niet te overhaast handelen. Ga dus een paar keer bij de fokker langs alvorens je de kat mee naar huis neemt. Kijk naar de omgeving van de katten, waar ze leven of ze zijn gewend aan andere mensen en andere dieren. Kijk ook of ze schuw zijn en wat voor voeding de katten krijgen.

Stel vragen aan de Naaktkat fokker!

Weet je iets niet of wil je graag iets weten over de Naaktkat? Stel gerust vragen aan de fokker en laat de fokker jou ook vragen stellen. Neem gerust de tijd en laat alle informatie goed tot je doordingen alvorens je besluit een Naaktkat mee naar huis neemt. Een goede fokker zal je niet pushen en zal je orienterende blik zeer zeker waarderen.

Naaktkat broodfokkers

Een broodfokker, daar heb je niet zo heel veel aan. De Naaktkat is een ware raskat en om zowel het welzijn als de gezondheid van de kat te waarborgen kun je het beste terecht bij een cattery. Een broodfokker is enkel geinteresseerd in het verkopen van zoveel mogelijk katten in een zo kort mogelijke tijd. Omdat de Naaktkat best populair is zijn er genoeg fokkers die ze alleen maar voor het geld fokken (de broodfokkers). Het is niet verstandig om je Naaktkat te kopen bij een broodfokker, ook niet als je het zielig vindt. Want ook dat levert de broodfokker immers geld op, dat lost dus het probleem niet op. Zolang als broodfokkers geld kunnen verdienen met de verkoop van katten zullen ze het blijven doen.

Controleer Naaktkat fokker

Niet élke fokker is een broodfokker en het is verstandig om alle documentatie van de fokker te controleren. Vraag het ook na bij de rasvereniging en check of de fokker is erkend en goed staat aangeschreven. Zo kun je voorkomen dat je je kat bij een broodfokker koopt en weet je vrijwel zeker dat de kat gezond is, is gesocialiseerd en kun je de kat na een bezoek of twee mee naar huis nemen.

 

 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact