Naaktkat kosten

Een Naaktkat aanschaffen zal vaak veel geld kosten, maar daar houdt het niet op. Je zult ook voor de Naaktkat moeten zorgen en daar komen ook enkele kosten bij kijken. Zo zul je het een en ander moeten bekostigen, denk aan eten, speelgoed, onderkomen, chippen, kosten voor de dierenarts en een eventuele verzekering. In dit artikel geven we je meer informatie over de te maken kosten omtrent een Naaktkat.

Voedingskosten naaktkat

Een Naaktkat vereist ook het nodige voer en wat jouw Naaktkat precies wil eten is lastig te zeggen. Wel is duidelijk dat je kosten moet maken voor het voer van je Naaktkat. Voer is niet heel erg duur, maar de kosten zullen wel moeten worden gemaakt. Denk aan een paar euro per week, afhankelijk van de kwaliteit en de hoeveelheid voer. Katten hebben in het algemeen een zeer eigenzinnig karakter en dat zie je ook in het voer dat ze graag willen eten. De ene Naaktkat vindt het prima om altijd brokjes te eten en de ander neemt alleen maar genoegen met blokjes kip of verse vis. Je zult vanzelf merken wat je kat wil eten, dat zul je even af moeten tasten. Zo af en toe even afwisselen met het voer geeft je genoeg inzicht in de wensen van je kat. Zorg voor een gezond diëet. Vraag desnoods tips aan de dierenarts als je kat niet 'gezond voer' wil eten.

Krabpaal kopen Naaktkat

Een Naaktkat is over het algemeen vrij rustig en van spelen heeft niet iedere kat gehoord. Wil de kat spelen dan komt de kat zelf wel naar je toe. Een Naaktkat is net als alle andere katten zeer zelfstandig, maar houdt van aandacht. De kat is erg liefhebbend naar zijn baasjes toe en wil graag knuffelen. Dat heeft ook te maken met het feit dat de kat nagenoeg haarloos is en graag de warmte op zoekt. Voor iedere kat en dus ook voor de Naaktkat is het essentieel dat je een krabpaal koopt. Op een krabpaal kan de kat eenvoudig klimmen, slapen en kan er ook zijn krabbende neiging kwijt. Je wil niet dat je kat deze neiging op je bank botviert. De aanschaf van een krabpaal is niet erg duur en kost afhankelijk van het formaat gemiddeld 25-125 euro.

Onderkomen Naaktkat

Ook de Naaktkat heeft een slaapplek nodig om zich even terug te trekken. De Naaktkat houdt zich minder goed warm en het is dus belangrijk dat de kat op een goed geisoleerde en warme plek kan slapen. Je hebt een dekentje of een warme kattenmand nodig waar je kat in kan slapen. Ook een kattenbak kan niet ontbreken aan het onderkomen van je kat. Het zijn de twee meest essentiele onderdelen van het onderkomen van je Naaktkat. Omdat een Naaktkat vaak binnen wordt gehouden is het zaak dat de kattenbak met regelmaat wordt verschoond en dat de bak van redelijk formaat is. Om een slaapplek en een toilet te realiseren voor je kat ben je ongeveer 50 tot 100 euro kwijt.

Dierenartskosten Naaktkat

Je Naaktkat heeft af en toe ook wat verzorging van je dierenarts nodig. Er zijn immers dingen die we niet zelf kunnen doen bij de kat. Bepaalde medicatie of behandelingen kunnen we zelf niet bewerkstelligen bij de kat. Ook dit zijn kosten die je moet maken en de hoogte ervan is niet exact te omschrijven. Wel kunnen we je een idee geven van de gemiddelde kosten.

Inentingen Naaktkat

De Naaktkat heeft een aantal inentingen nodig, vlooienbehandelingen en zal ook ontwormd moeten worden. Het eerste jaar ben je wat meer geld kwijt aan de dierenarts, van ongeveer 300-400 euro moet je niet raar op kijken. Normaliter, als de kat niet ziek wordt of wat overkomt ben je ongeveer 100 euro per jaar kwijt aan je dierenarts.

Kattenverzekering Naaktkat

De kosten die om de hoek komen kijken van je dierenarts of bij schade veroorzaakt door je kat kun je verzekeren. Dit doe je middels een huisdierenverzekering. Met een huisdierenverzekering kun je onder andere sterilisatie, castratie, vaccinaties, gebitsbehandelingen en schade verzekeren. Vaak zijn er specifieke kattenverzekeringen die je kunt afsluiten voor je kat. Hoeveel je iedere maand moet betalen aan de verzekering is afhankelijk van de leeftijd van de kat, het ras, de verzekeraar en de dekking die je hebt gekozen. Over het algemeen zal de huisdierenverzekering voor je Naaktkat ongeveer 20-35 euro per maand kosten.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact