Naaktkat verzorging

De Naaktkat heeft een wat andere soort verzorging nodig dan de traditionele kat met haar. De Naaktkat lijkt dan wel haarloos te zijn, maar dat is niet helemaal zo. De kat is niet volledig haarloos. Het lijkt wel zo doordat de haar dat aanwezig is op de huid erg lijkt op haar zoals je dat vindt op een perzik. Op het gezicht, de staart en op de poten kunnen de haartjes wel wat langer zijn. Omdat een Naaktkat niet over een pels beschikt heeft het wat meer moeite om warm te worden en te blijven. Daarom vinden ze het erg fijn om tegen andere dieren of mensen op te kruipen zodat ze het lekker warm krijgen. Het komt erg vaak voor dat de Naaktkat lekker samen met de baas onder de dekens gaat liggen. Ze zijn gek op mensen en op warmte, dus het is absoluut niet zo raar. Bij de verzorging van je Naaktkat moet je daarom erop letten dat je kat voldoende mogelijkheden heeft om warm te worden.

Kleur en karakter Naaktkat

De kleur van de huid van je Naaktkat is hetzelfde als de kleur die de vacht eigenlijk zou hebben als de kat wel haar zou hebben. Een Naaktkat heeft een vrij extravert karakter en dat is een kwaliteit van de kat die de meeste mensen erg goed kunnen waarderen. Bovendien zijn de katten erg slim, zijn ze nieuwsgierig en hechten ze zich in tegenstelling tot andere katten erg snel aan de baas in plaats van aan de omgeving. Het is dus een absoluut familiedier.

Naaktkat verzorgen 

De verzorging van je Naaktkat komt neer op het regelmatig wassen van de kat. De kat heeft namelijk wat meer talg op de huid dan een kat met haar. Dat komt omdat de vacht het talg verdeeld en het zo af kan voeren. Een Naaktkat kan dit dus niet en zal zo nu en dan even gewassen moeten worden met speciale shampoo. Als je de Naaktkat niet genoeg was dan wordt de huid plakkerig en kan het talg ook af gaan laten op je kleding of op je meubels.

Nagels knippen Naaktkat

Deel van de verzorging van je Naaktkat kan het knippen van zijn of haar nagels zijn. Zo voorkom je krassen op je bank en krassen op je handen tijdens het het spelen met je kat. Een Naaktkat heeft netzoals andere katten scherpe nagels. . Omdat je Naaktkat waarschijnlijk niet (vaak) buiten komt, zullen zijn nagels niet zo hard slijten. Uiteraard kan hij dit doen op een krabpaal, maar mogelijk vind je zijn nagels toch nog te scherp. Nagels knippen kan je zelf doen, met een speciale tang, maar ook de dierenarts doet het graag voor je. Dit kost uiteraard wel wat geld. Zorg ervoor dat je niet in het roze gedeelte van de nagels knipt als je de nagels van je Naaktkat knipt, aangezien je dan in het 'leven' knipt, hetgeen voor bloedingen kan zorgen.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact