Nieuws en actualiteiten

Kleine dieren zien sneller dan grote dieren

Uit onderzoek is gebleken dat de snelheid waarmee een dier iets kan waarnemen gerelateerd is aan de grootte van het dier. Voor kleinere dieren lijkt tijd daarom in slow motion te verstrijken. Andersom kunnen grotere dieren dingen ‘missen’ die kleinere dieren wel waarnemen. Het onderzoek is gedaan door onderzoekers van verschillende universiteiten uit het Verenigd Koninkrijk. Meer dan 30 diersoorten zijn in het onderzoek meegenomen, waaronder kippen, duiven, honden, katten, hagedissen, muizen en schildpadden.

Roemeense wet maakt doden zwerfhonden mogelijk

In Roemenië is een wet aangenomen die het doden van zwerfhonden mogelijk maakt. Na een verblijf van 14 dagen in een asiel kunnen zwerfhonden worden afgemaakt als er niet genoeg ruimte is in het asiel om de zwerfhonden te verzorgen of om voor voedsel en medische zorg te zorgen. De wet is opgesteld nadat een jongen is omgekomen na een dodelijke verwonding die hem werd toegebracht door een aantal zwerfhonden

Hond verplicht registeren

Hondeneigenaren moeten zo snel mogelijk hun hond chippen en registreren als ze dit nog niet hebben gedaan. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit  (NVWA) heeft hiertoe opgeroepen. De gegevens van de geregistreerde honden worden in een database opgeslagen. In deze database wordt geregistreerd waar een hond vandaan komt en wie de eigenaar van de hond is.

Denk bij het warme weer aan je huisdier

Het warme weer is voor mensen soms vermoeiend, maar ook huisdieren hebben moeite met extreme hitte. Te veel warmte kan gevaarlijk of zelfs dodelijk zijn. Zorg daarom dat je de juiste maatregelen neemt tegen het warme weer.

Regels hondenrassen Frankrijk aangescherpt

In Frankrijk zijn de regels betreffende toegestane hondenrassen flink aangescherpt. Je mag geen Rottweiler, Tosa Inu, Boerboel of American Staffordshire Terriër meer meenemen op vakantie in Frankrijk, ook niet als je een officieel dierenpaspoort hebt. Niet alleen is het verboden om een dergelijke hond mee te nemen op vakantie naar Frankrijk, het is ook verboden om de hond mee te nemen op doorreis door Frankrijk.

Hagenaar doodt Marktplaats kittens

Een 45 jarige man uit Den Haag wordt ervan verdacht dat hij zeker vijf kittens zou hebben gedood die hij via Marktplaats had gekregen. Dit zou de Hagenaar een ‘goed gevoel’ hebben gegeven.

Veel exotische zoogdieren verboden voor particulieren en bedrijven

Het houden van veel exotische zoogdieren wordt in 2014 voor particulieren en bedrijven verboden. Staatssecretaris Dijksma schrijft dit op 19 juni 2013 in een brief aan de Tweede Kamer, waarin een zoogdierenlijst is bijgevoegd. Er komt een overgangsregeling voor eigenaren die zoogdieren hebben die niet meer worden toegestaan. Honden, katten, konijnen en landbouwdieren, zoals koeien en varkens mogen nog wel worden gehouden door particulieren of bedrijven.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact