Noorse boskat kopen

Als je een Noorse boskat wil kopen dan koop je een ras dat behoort tot een van de oudste kattenrassen die er vandaag de dag zijn. Als je een Noorse boskat wilt kopen dan zul je rekening moeten houden met bijkomende kosten, náást de aanschaf van de kat. In dit artikel geven we je wat tips omtrent het kopen van een Noorse boskat.

Tips bij het kopen van een Noorse boskat

Een Noorse boskat is een échte raskat en zijn daarom erg in trek bij een hoop mensen. Daar komt bij dat ook bepaalde fokkers brood zien in het fokken van het ras, dit zijn de zogenaamde broodfokkers. Als je een Noorse boskat gaat kopen kijk dan niet alleen naar het ras, maar ook naar de fokker waar je de kat wilt kopen. Daarnaast is het niet verstandig om overhaast een kat te kopen, je moet niet vergeten dat je ook voor je kat zult moeten zorgen. Hoe zelfstandig een kat ook kan zijn.

Waar Noorse Boskat kopen?

Als je een Noorse boskat gaat kopen dan kun je dit het beste doen bij een erkende en geregisteerde Noorse Boskat fokker. Een fokker van katten houdt een cattery en een erkende cattery zal niet alleen zorg dragen voor het welzijn van de kat. De cattery houdt zich ook aan de rasstandaard van de Noorse boskat. Op die manier wordt er niet gerommeld aan het ras, maar blijft de kat zoals de kat hoort te zijn. Bovendien zal een goede fokker van de Noorse boskat het niet alleen voor het geld doen, maar het meer doen als liefhebber van het ras. Er wordt meer zorg gedragen voor het welzijn van de Noorse boskat en worden de katten ook gecontroleerd op ziekte en zullen ze behandelingen tegen vlooien en wormen ook al gehad hebben.

Doe goed onderzoek voor je een Noorse Boskat koopt

Ben je van plan een Noorse boskat te kopen dan kun je dit beter niet direct bij het eerste bezoek aan de cattery doen. Je kunt het beste twee of drie keer langsgaan om te bekijken of je wel écht een kat wil en kun je alles geleidelijk aan regelen om je eigen omgeving klaar te maken voordat de kat er is. Zo vindt jij het niet alleen belangrijk dat de omgeving van de fokker in orde is, een goede fokker wil ook graag dat jij alles goed voor elkaar hebt alvorens je de kat meeneemt. Kijk naar de leefomgeving van de kat bij de fokker en bepaal of de Noorse boskat goed is gesocialiseerd en is gewend aan aandacht en aan andere huisdieren.

Stel vragen

Weet je iets niet of heb je een vraag? Dan kun je deze natuurlijk aan de fokker stellen, andersom zal de fokker dat ook doen. Neem je tijd en denk goed na alvorens je de kat mee naar huis neemt. Een goede fokker zal je daar ook alle tijd voor geven.

Noorse Boskat cattery

Er gaat niets boven de zorg die een erkende cattery draagt voor het welzijn van het ras. Wanneer je op zoek bent naar een erkende cattery dan kun je een overzicht opvragen bij de rasvereniging van de Noorse boskat. Een goede cattery fokt niet met de Noorse boskat voor het geld, maar doet dit voornamelijk omdat hij of zij een liefhebber is van het ras.

Voordelen van een cattery

Een Noorse Boskat cattery zorgt dat de rasstandaard wordt zo goed mogelijk nageleefd en het ras wordt zo gezond mogelijk gehouden. Wanneer je een kat koopt bij een dergelijke cattery kun je er van uit gaan dat de kat gezond is en is gecontroleerd op ziekte en ook behandeld is tegen vlooien en wormen. De kat is al gewend aan andere huisdieren en mensen en zal bij verkoop de stamboom van je kat mee worden gegeven. Waag je dus niet aan een broodfokker of aan een particulier. Neem het zekere voor het onzekere en áls je een Noorse boskat koopt: koop deze dan bij een erkende cattery.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact