Noorse boskat kosten

Bij het aanschaffen van een Noorse Boskat stopt het niet, ook andere kosten zullen moeten worden gemaakt. Je zult immers voor je Noorse Boskat moeten zorgen en bepaalde onderdelen daarvan kosten geld. Zo heb je voeding, speelgoed en ook onderkomen nodig voor je kat.

Noorse Boskat verzorging kosten

Als je voor een Noorse Boskat wilt zorgen dan zal je dus het een en ander moeten betalen. Naast eten, speelgoed en onderkomen zal je ook met enige regelmaat naar de dierenarts moeten met je kat. In dit artikel geven we je wat meer informatie over de bijkomende kosten wanneer je een Noorse Boskat hebt gekocht.

Voedingskosten Noorse Boskat

Een Noorse Boskat moet natuurlijk ook gewoon eten en wat jouw Noorse boskat precies wil eten hangt af van het karakter en de wensen van de kat zelf. Katten zijn namelijk vrij eigenzinnig en kunnen erg kieskeurig zijn. Heb je brokjes neergezet die ze niet lekker vinden? Dan kun je er de donder op zeggen dat je kat ze laat staan. Ga dan ook even na wat voor voer de kat kreeg bij de cattery of de vorige eigenaar. De kat is al aan gewend aan dat voer en wellicht wil de kat niets anders meer eten. Daar kun je altijd even mee experimenteren. De ene Noorse Boskat vindt het prima om altijd brokjes te eten en de ander neemt alleen maar genoegen met verse kip of verse vis. Je zult vanzelf merken wat je kat precies wil eten, dat zul je even af moeten tasten. Een Noorse Boskat is een grote kat, dus houdt er rekening mee dat je veel voer voor hem moet kopen en dat dit afhankelijk van de kwaliteit van het voer aardig wat kan kosten. Schrik niet van ongeveer 100 euro per maand.

Speelgoed Noorse Boskat

Een Noorse Boskat is een kat die houdt van spelen en spelenderwijs graag nieuwe dingen leert. Je kunt de kat van alles leren op een speelse wijze. De meest belangrijke aankoop die je zult moeten doen qua speelgoed is een krabpaal. Iedere kat heeft de natuurlijke behoefte om te krabben en om te klimmen. Noorse Boskatten zijn dol op klimmen en je zou je kat een groot plezier doen met een grote krabpaal of in elk geval die de kat uitdaagt. Grote sprongen en meerdere plateaus zullen je kat lekker bezig kunnen houden.

Hoeveel kost speelgoed voor je kat?

Voor iedere kat en dus ook voor je Noorse boskat is het essentieel dat je een krabpaal aanschaft. Hier kan de kat op klimmen, slapen en ook zijn krabbehoefte uitoefenen op een krabpaal en niet op de bank. Een krabpaal kost ongeveer 25-125 euro afhankelijk van het formaat. Balletjes en muizen zijn ook populaire speeltjes die een paar euro per stuk kosten.

Onderkomen kopen voor je Noorse Boskat

Naast spelen en krabben op, met en aan de krabpaal heeft de Noorse boskat ook een rustplek nodig: een plekje om zich even terug te trekken. Katten vinden het doorgaans prettig om verhoogd te slapen, bijvoorbeeld op de krabpaal. Zorg er dus ook voor dat de slaapplek die je voor je kat realiseert zich ook op een verhoogde plek bevindt. Zoals op de vensterbank of bovenaan de trap. Aan een dekentje of een kattenmand heeft je Noorse boskat voldoende.

Kattenbak kopen voor de Noorse Boskat

Naast de slaapplek is ook de kattenbak een belangrijk onderdeel van het onderkomen van je Noorse boskat. De kattenbak wordt door je kat gebruikt om zijn behoefte in te doen. Een kat is een zeer hygiënisch dier en zal geen gebruikmaken van de kattenbak als je deze niet met regelmaat schoonmaakt.

Kosten kattenbak

Een kattenbak en een kattenmand of deken zullen tezamen ongeveer 80 - 150 euro kosten, afhankelijk van je wensen. Een Noorse Boskat is een grote kat, waardoor hij een grote kattenbak nodig heeft.

Dierenartskosten Noorse Boskat

Hoewel de Noorse boskat een zeer sterk ras is zal ook de Noorse boskat af en toe wat hulp nodig hebben van de dierenarts. Zo heeft je kat de nodige inentingen nodig en zal je kat ook tegen vlooien en wormen behandeld moeten worden. Inenten en andere behandelingen zijn niet gratis en je zult dus ieder jaar rekening moeten houden met tenminste 100 euro aan kosten voor je dierenarts. Het eerste jaar zullen de kosten wat hoger liggen, die zal dan op 300-400 euro liggen.

Verzekering Noorse Boskat

Wil je niet onverwacht voor hoge kosten komen te staan dan kun je je ook verzekeren tegen de kosten van de dierenarts. Dat doe je met een huisdierenverzekering of een specifieke kattenverzekering die je bij vrijwel iedere grote verzekeraar in ons land af kunt sluiten. Je kunt je met de huisdierenverzekering verzekeren tegen de kosten van sterilisatie, castratie, vaccinaties, gebitsbehandelingen en schade verzekeren.

Premie kattenverzekering

Wat je iedere maand aan premie moet betalen voor de huisdierenverzekering van je Noorse boskat is afhankelijk van de leeftijd van je Noorse boskat, bij welke verzekeraar je de verzekering af gaat sluiten en voor welke dekking je hebt gekozen. Over het algemeen betaal je voor een huisdierenverzekering voor je Noorse boskat plusminus 20 euro per maand.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact