Noorse boskat verzorging

Wie een huisdier wil zal dee moeten verzorgen, dat geldt natuurlijk ook voor je Noorse boskat. Je kunt de kat niet helemaal aan zijn lot over laten, hoewel de kat wel erg zelfstandig is en zich waarschijnlijk wel zou redden. Toch is het niet verstandig je kat aan het lot over te laten, je hebt immers de verantwoordelijkheid genomen om voor de kat te zorgen. In dit artikel geven we je wat meer informatie over het verzorgen van de Noorse boskat.

Vacht Noorse Boskat verzorgen

De Noorse boskat is een kattenras dat een vrij vettige vacht heeft dat waterafstotend erg goed functioneert. Deze twee eigenschappen zorgen ervoor dat de vacht niet veel onderhoud vergt. Ze hebben weinig vachtverzorging nodig. Zo buiten de rui hoef je de vacht enkel met een grove borstel even goed door te borstelen. Zodra het lente is of ergens aan het begin van de zomer zal je Noorse boskat een vrij hevige rui doormaken. Je kat zal dan dusdanig haar verliezen dat het op een korthaar zal lijken in plaats van een langhaar. Dat heeft er natuurlijk alles mee te maken dat de vacht van de kat minder dik hoeft te zijn in de zomer dan in de winter.

Aandacht geven aan je Noorse Boskat

Aandacht is iets waar de Noorse boskat gek op is. Iets wat je meestal niet verwacht bij katten, maar het is een fabeltje als het gaat om de Noorse boskat. Die wil graag knuffelen, maar zal dit niet van iedereen willen. Hoewel dat afhankelijk is van het karakter van de kat zelf zal je Noorse boskat zich over het algemeen maar aan een persoon binnen de familie hechten. Hier zal hij dan ook het meeste aandacht van willen.

Hoe kan je spelen met je Noorse Boskat?

Spelen met je Noorse Boskat kan op vrij eenvoudige manier, simpelweg een touwtje met een bolletje of een pluchen muisje eraan is al reden voor tijdverdrijf. Toch is de Noorse boskat gauw verveeld en zul je met vrij moeilijke spelletjes moeten komen om de kat zowel mentaal als fysiek bezig te houden. Je Noorse boskat wil graag leren en door middel van spelletjes kun je ze van alles leren. Daar kun je dus ook gebruik van maken tijdens het geven van aandacht. Zo kun je je kat op meerdere manieren zowel plezieren als uitdagen. Twee katten.. euh vliegen in één klap.

Krabpaal kopen voor je Noorse Boskat

Wie voor een Noorse boskat moet zorgen krijgt het vrij gemakkelijk. Het enige dat de kat vereist is voldoende eten, vers drinkwater en voldoende ruimte om te spelen. Ook een krabpaal behoort tot een van de weinige zaken die je aan moet schaffen voor je kat. Hier kan de kat dan zijn energie op kwijt en krab behoefte op uitoefenen. Veel makkelijker wordt het niet!

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact