Paard kosten

Wat zijn de kosten van een paard? Wanneer je een paard wil kopen moet ook voor de kosten opdraaien. Heb je daarnaast wel voldoende tijd voor het paard? Kun je iedere dag naar je paard toe als het paard ergens anders staat? Kun je je paard iedere dag borstelen, erop rijden en het paard voeren? Je kunt je paard dus niet zomaar laten staan, je zult er iedere dag voor moeten zorgen. Wanneer je je paard aan huis kunt houden dan is dat natuurlijk een stuk gemakkelijker, maar dan zal je ook iedere dag drie keer per dag het paard te eten moeten geven. Lang verhaal kort, een paard kost veel tijd, aandacht en geld.

Maandelijkse kosten van een paard

Bij het houden van een paard krijg je te maken met maandelijkse kosten. Zodra je het paard hebt aangeschaft zal je het paard ergens moeten stallen. Dat kan in sommige gevallen thuis, maar vaak stal je het paard ergens anders. Als je het paard bij huis hebt dan betaal je voor voer, water, stro, onderhoud van de stal en het paard en nog veel meer. Wanneer je het paard ergens anders onderbrengt dan betaal je ongeveer 75 tot 400 euro per maand afhankelijk van waar je woont en van de stallen waar je het paard naar toe brengt. Daarnaast betaal je natuurlijk ook voor de service en de verzorging van je paard wanneer je er zelf niet bent.

Andere terugkerende kosten paard

Je hebt ook nog wat andere kosten, zoals een wormenkuur die het paard vier keer per jaar dient te krijgen. De hoefsmid dient om de acht weken langs te komen en ook moet het paard één keer per jaar naar de tandarts, of beter gezegd, de tandarts moet één keer per jaar even langskomen om het gebit te controleren.

Paard

Geschatte terugkerende kosten

  • De wormenkuur kost ongeveer 7,50 tot 20 euro per keer
  • De hoefsmid kost ongeveer 50 tot 80 euro per keer
  • De tandarts kost ongeveer 30 euro per keer

Paardenverzekering

Als je verstandig bent dan sluit je ook een verzekering af voor je paard. Met een verzekering kun je je financieel indekken tegen het plots overlijden van het paard, een zogenaamde dodenverzekering. Wat is er in de basis altijd verzekerd? NB lees altijd de voorwaarden van de verzekering door. De voorwaarden zullen verschillen per verzekering en niet alle verzekeringen zullen exact voldoen aan de onderstaande dekking.

Basisverzekering paard

Het plots overlijden van het paard of het uit nood moeten slachten van het paard als gevolg van de volgende risico’s worden doorgaans verzekerd met een basisverzekering:

  • Tijdens de transport
  • Als gevolg van een aanrijding
  • Na het uitbreken uit de stal of de weide
  • Als gevolg van verdrinking of brand
  • Door blikseminslag
  • Door een misdaad gepleegd door derden
  • Het castratie risico van een hengst van één en/ of twee jaar oud met een normaal ontwikkeld geslachtsdeel

Kosten paardenverzekering

Gemiddeld kost een paardenverzekering tussen de €40 en €135 per maand.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact