Papegaai kopen

Wanneer je een papegaai wilt kopen dan moet je goed nadenken over de verantwoordelijkheden die daar bij komen kijken. Je zult de papegaai namelijk eten en vers drinkwater moeten geven, maar je zult ook de kooi met regelmaat moeten verschonen. Verder kun je de papegaai natuurlijk niet aan zijn lot overlaten als je op vakantie gaat. Hoe je het ook went of keert, je zult rekening moeten houden met je papegaai. Wanneer je een papegaai gaat kopen wil je natuurlijk ook graag dat deze gezond is, maar waar zie je dat aan? In dit artikel geven we je tips zodat je zo min mogelijk risico loopt.

Gezonde papegaai kopen

Hieronder kun je wat tips lezen die je kunnen helpen bij het maken van een beslissing als je een papegaai wilt kopen.

  • Koop niet te snel een papegaai via het internet, je neemt al sneller een impulsieve beslissing. Dat terwijl de papegaai juist meer zorg nodig heeft en ook nog eens heel oud kan worden. Daar moet je dus wel op voorbereid zijn. Ga altijd langs bij de fokker.
  • Je kunt het beste een papegaai kopen bij een kweker waarvan je weet dat hij goed met zijn vogels omgaat. Vraag ook aan andere liefhebbers waar zij hun papegaai hebben gekocht en waarom.
  • De ouders van de papegaai moeten ervoor zorgen dat de papegaai wordt gesocialiseerd. De gekleurde vogel moet er gezond en glanzend uitzien, moet zelfstandig kunnen eten.
  • De papegaai dient gecontroleerd te zijn door een dierenarts en moet zijn voorzien van een chip.
  • Sluit een koopovereenkomst met de verkoper en maak daarin afspraken omtrent de rechten die je hebt als de vogel iets mankeert. Let op: je hebt sowieso wettelijke garantie op je papegaai.
  • Een papegaai is niet graag alleen dus het is aan te raden dat je meer dan één vogel koopt. Het zijn namelijk echte groepsdieren en ze kunnen aardig gekke kuren vertonen als ze zich eenzaam gaan voelen. Ze kunnen dan bijvoorbeeld gaan plukken of schreeuwen.

Wanneer je een papegaai koopt die aantoonbaar is onderzocht door een dierenarts en goed is opgevoed door de ouders dan betaal je waarschijnlijk wel wat meer dan bij een particulier of een hobbyist. Je bent dan in elk geval wel wat zekerder van een gezonde papegaai. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact