Papegaai kosten

Als je een papegaai wilt kopen dan wil je ook weten wat de kosten zijn die naast de aanschaf gaan spelen. Voordat je een papegaai koopt is het handig om alle kosten op een rijtje te zetten. In dit artikel geven we je wat meer informatie over voer, verzekering en huisvesting van een papegaai.

Voer papegaai

Wat voor voer geef je aan je papegaai? Je zou kunnen kiezen voor het traditionele voer dat je bij vrijwel iedere dierenspeciaalzaak kunt kopen. Echter is het zaad niet altijd gevarieerd genoeg en kun je beter gaan voor pellets, groente, fruit en noten. Een pellet is te omschrijven als een soort brokje voor vogels waar alle benodigde voeding in zit. Als je je papegaai pellets te eten geeft dan zal de papegaai niets te kort komen, maar ter aanvulling kun je altijd groente, fruit en noten geven. Denk aan mango, banaan, appel, peer, mandarijn, komkommer, ananas, dadels, amandel, walnoot, kastanje, paranoot, hazelnoot, pecannoot, macadamia, rozijnen en gedroogde banaan.

Papegaaienkooi

Een papegaai is vrij groot en kan dus niet in een kleine kooi worden gezet. Je zult dus aardig wat ruimte vrij moeten maken voor de kooi van je papegaai. Afhankelijk van het formaat zal de kooi tussen de 100 en de 1000 euro gaan kosten. Als je twee papegaaien neemt of een aantal dwergpapegaaien dan zou je ook een tuinhuis om kunnen bouwen tot huisvesting voor je vogels. Als je de papegaai graag in huis hebt dan geef je de papegaai een rustig en tochtvrij plekje in de woonkamer.

Verzekering papegaai

Het kan aan te raden zijn om een papegaai te verzekeren. Papegaaien zijn erg mooi, slim en sociaal. Daarnaast kunnen ze tot wel 50 jaar of ouder worden. Je hebt dus echt een vriend voor het leven met een papegaai. Echter kan de papegaai ook ziek worden en zal je naar de dierenarts moeten voor medicijnen en behandelingen. De kosten voor de dierenarts kunnen aardig in de kosten lopen, daar moet je wel rekening mee houden als je een papegaai koopt. Om je financieel gezien in te dekken tegen de mogelijke medische hulp die je papegaai nodig heeft, sluit je een dierenverzekering af. Dat kan bij de meeste verzekeraars al vanaf 7,50 euro, afhankelijk van de polisvoorwaarden. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact