Papegaai verzorging

Een papegaai moet je verzorgen. Je papegaai is een slimme vogel, maar helemaal voor zichzelf zorgen wordt een lastig karwei. Daar zal jij als eigenaar dus voor moeten zorgen, maar als je kijkt wat voor geweldig dier je terugkrijgt voor een klein beetje aandacht. Dan is het absoluut de moeite waard om goed voor je papegaai te zorgen.

Voer en schoonmaken papegaai

Er zijn een veel verschillende soorten papegaaien en iedere soort heeft zijn eigen behoeftes qua zorg. Uiteraard is het natuurlijk belangrijk dat ieder soort papegaai voldoende en gevarieerd voer krijgt. Doorgaans bestaat een gezond dieet uit groente, fruit, pellets en dagelijks vers drinkwater. Papegaaien en vogels in het algemeen worden vaak gezien als vieze huisdieren, het is dan ook erg belangrijk dat je de kooi van je papegaai iedere week schoon maakt. Wanneer je de kooi van de papegaai schoon maakt, gebruik dan geen schoonmaakmiddelen met ammoniak, bleek of schimmelverwijderaar. Je kunt het beste water en milde zeep gebruiken. Wanneer je je papegaai vast pakt, dienen je handen schoon te zijn, ook wanneer je het eten voor je papegaai klaar maakt. Onze bacteriën kunnen namelijk erg schadelijk zijn voor de papegaai.

Lichamelijke verzorging papegaai

Als je aan het verzorgen van je papegaai denkt, dan denk je wellicht alleen aan het schoonmaken van de kooi en de verzorging van gevarieerd eten en vers drinkwater. Echter zal je ook een deel van de lichamelijke verzorging van je papegaai moeten verzorgen. Zo zal je de papegaai moeten helpen bij het verzorgen van de nagels en de snavel, die je zou kunnen laten knippen of kan vijlen. Vraag de verkoper om advies. Een papegaai zou in het wild in de regen gaan staan om zijn verenpak te wassen, als eigenaar zou je dit kunnen simuleren door je papegaai een regendouche te geven.

Wanneer je papegaai goed wordt verzorgd en voldoende aandacht krijgt kun je jarenlang genieten van een vrolijke en slimme papegaai.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact