Parkiet

De parkiet is een kleine vogel die behoort tot de familie der papegaaien. Een parkiet heeft een vrij lange staart in verhouding met de lengte van het lichaam. Onder de parkieten is de grasparkiet waarschijnlijk de meest bekende soort. Ook hier in Nederland wordt de parkiet veel als huisdier gehouden. Wanneer je een parkiet gaat kopen, denk er dan wel om dat je ook voor je parkiet moet zorgen en voor alle bijkomende kosten op moet draaien. In dit artikel vertellen we je wat meer over de parkiet.

Parkieten vragen aandacht

Als je een parkiet in een kooi houdt dan vragen ze veel aandacht. Ze kunnen zich namelijk erg snel gaan vervelen. In de basis zijn parkieten groepsdieren en om die reden is het een goed idee om er twee of meerdere als huisdier te nemen.

Herkomst parkiet 

De parkiet komt van oorsprong uit Australië waar ze door het hele land verspreid overleven. De parkiet is gewend aan grote temperatuur verschillen en droogte, ze hebben zich daar uitstekend op aangepast. Parkieten eten, eigenlijk zoals alle papegaaiachtigen, vooral zaden en kruiden. Ze zijn voornamelijk groen met een geel koppie. Parkieten bouwen geen nesten, ze leggen het liefst hun eieren in de holte van een Eucalyptusboom, vaak leggen ze dan tot zes eieren. Een gekweekte parkiet kan tot tien eieren leggen. Rond 1840 werden de eerste parkieten in Engeland geïmporteerd en rond 1850 werden de eerste parkieten naar Nederland geïmporteerd. In die tijd kostte de eerste parkieten 300 gulden en dat was voor die tijd enorm veel geld.

Parkiet leren praten

Parkieten kunnen goed leren praten en kunnen ook goed geluiden te imiteren. Als je graag wil dat je parkiet leert praten dan kun je hier het beste vroeg mee beginnen. Mannetjes kunnen beter praten ten opzichte van vrouwtjes. Je kunt ze het beste wat eenvoudige woordjes aanleren zoals hallo of de naam van de parkiet. Als je daarmee begint kun je al gauw overstappen op het mogelijk imiteren van de stem van een vrouw of een kind. Bij voorkeur leert de parkiet van één persoon praten, dat bevorderd het leerproces. Je zou het beste iedere dag les kunnen geven aan je parkiet, doe dit wanneer je parkiet het meest actief is. Wanneer je je parkiet les geeft kun je het beste geen televisie, radio of andere vogels in de buurt hebben. Je hebt alle aandacht van je parkiet nodig en de beste manier om je parkiet een woordje te leren is herhaling. Des te vaker de parkiet het woordje hoort, des te sneller de parkiet het woordje leert.

Parkiet kopen

Een parkiet kan je het beste bij een dierenwinkel of bij een kweker kopen, afhankelijk van je wensen.

Parkiet verzorgen

Een parkiet moet je verzorgen. Je moet zijn kooi bijvoorbeeld schoonmaken, hem aandacht geven en hem eten en drinken geven.

Parkiet kosten

Bij het verzorgen van een parkiet maak je kosten. Je moet dus rekening houden met meer kosten dan slechts de kosten van de aankoop van de parkiet.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact