Parkiet kopen

Als je een parkiet wilt kopen dan kun je deze het beste bij een dierenwinkel of een kweker kopen. Een kweker kan je alles vertellen over de verzorging, kosten en verantwoordelijkheden die bij de koop van de parkiet om de hoek komen kijken. De kweker kan je natuurlijk ook vertellen waarom het nou zo leuk is om een parkiet te kopen. De meeste kwekers zijn heel enthousiast over hun parkieten. Er zijn een hoop verschillende kleurvariëteiten onder de parkieten en als je een parkiet koopt, koop er dan een die erg mooi is gekleurd en er gezond uitziet. Je herkent een gezonde parkiet eenvoudig aan de witte rand rond de ogen, die wel bij de oudere parkieten is te zien en niet bij de jonge parkieten.

Parkiet koppel

Als je koppel parkieten neemt kun je het beste een koppel nemen die al eerder heeft gebroed. Je kunt het mannetje eenvoudig herkennen aan de blauwe washuid en het vrouwtje heeft een bruine washuid.

Waar op letten bij het kopen van een parkiet?

Als je een parkiet gaat kopen dien je op een aantal punten te letten:

  • De ogen van de parkiet dienen helder en niet met bloed doorlopen te zijn
  • De ademhaling van de parkiet is rustig
  • De veren dienen te glanzen
  • Er mogen zicht geen kale plekken in het verenkleed bevinden
  • De snavel mag niet misvormd zijn
  • Het achterwerk van de parkiet moet zuiver zijn en er mag geen vuil aanhangen
  • Er staan twee tenen naar voren en twee tenen naar achteren

Wil je wel echt een parkiet kopen?

Voordat je de parkiet koopt zul je goed moeten overwegen of je het wel echt wilt. Je zult namelijk goed voor de vogel moeten zorgen en je zult ook voor alle kosten op moeten draaien. Denk aan kosten voor voer en speelgoed, maar ook voor de dierenarts. Vind je dat allemaal geen probleem? Je parkiet wordt ongeveer 15 tot 20 jaar oud en zul je dus erg veel plezier hebben van je vrolijke parkiet. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact