Parkiet kosten

Naast de kosten van het kopen van je parkiet komen er nog meer kosten bij het houden van een parkiet kijken. Zo moet je een kooi kopen en moet je zorgen voor inrichting van de kooi en voer. Wanneer een parkiet in het wild leeft zal deze zich niet snel gaan vervelen, maar wanneer de parkiet in een kooi wordt gehouden moet deze wel bezig worden gehouden. In dit artikel geven we je wat meer informatie over de kosten die gemaakt dienen te worden als je een parkiet gaat houden.

Parkietenkooi

Als je een kooi koopt voor je parkiet is het belangrijk dat deze groot genoeg is. Afhankelijk van het formaat zal de kooi tussen de 30 en de 350 euro gaan kosten. Als je twee parkieten neemt of een aantal parkieten dan zou je ook een tuinhuis om kunnen bouwen voor de huisvesting van je vogels. Als je de parkiet graag in huis hebt dan geef je de parkiet een rustig en tochtvrij plekje in de woonkamer.

Speelgoedkosten parkiet

Je kunt de kooi van je parkiet natuurlijk niet zonder speelgoed aan je parkiet voorleggen. Je zult ervoor moeten zorgen dat je parkiet voldoende te doen heeft en zich niet zal gaan vervelen. Wanneer de parkiet zich gaat vervelen kan de parkiet gedragsproblemen gaan vertonen. Door je parkiet actief te houden kun je dit voorkomen. Wanneer je speelgoed hebt gekocht voor je parkiet zullen ze hier wel aan moeten wennen. Het is belangrijk dat je ze van jongs af aan al speelgoed geeft. Zo kan je parkiet opgroeien in een rijke en prikkelende omgeving waar de parkiet enorm veel aan heeft. Je kunt je parkiet bijvoorbeeld plezieren met een parkietenboom. Je kunt hiervoor het beste een kamerplant nemen en daar een hoop speelgoed in hangen. Denk aan belletjes, trapjes, spiegels en touwen. Verder vinden parkieten het leuk om met toiletrollen, garenklossen of luciferdoosjes te spelen. De kosten van deze speeltjes zijn afhankelijk van hoe bont je het maakt. Met een paar euro kan je je parkiet al plezieren.

Voerkosten parkiet

Een parkiet moet gevarieerd voer krijgen. Je zou kunnen gaan voor het traditionele voer dat je bij de dierenspeciaalzaak kunt krijgen. Echter is het zaad van de dierenspeciaalzaak niet altijd gevarieerd genoeg en kun je beter kiezen voor pellets en groenvoer. Een pellet is een soort brokje voor vogels waar alle benodigde voeding in zit. Als je je parkiet pellets te eten geeft dan zal de parkiet niets te kort komen, maar ter aanvulling kun je altijd groenvoer geven. De kosten van het voer voor je parkiet zijn niet erg hoog. Denk aan een paar euro per week.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact