Parkiet verzorging

Een goede verzorging van je parkiet zorgt ervoor dat je zo lang mogelijk van hem kan genieten en dat hij het goed naar zijn zin heeft. De verzorging van je parkiet is essentieel voor het welzijn van je parkiet. Daarnaast is het natuurlijk prettig als je vliegende huisdier zich lekker voelt en het huis voorziet van fluitend enthousiasme. In dit artikel leggen we je meer uit over de verzorging van de parkiet.

Huizvesting parkiet

Het eerste punt waar je op moet letten bij de verzorging van een parkiet is de huisvesting van je parkiet. Als je je parkiet in huis wilt huisvesten dan is het mooi als je je parkiet in de woonkamer neerzet. Je kunt het beste een kooi kopen met horizontale spijlen, omdat de parkiet houdt van klimmen en dat makkelijk kan doen met dergelijke spijlen. Je kunt de kooi het beste op ooghoogte en tochtvrij plaatsen. Vooral het tochtvrije onderdeel is belangrijk, aangezien de vogel niet goed tegen tocht kan. Op de bodem van de kooi kun je het beste wat schelpenzand verspreiden, deze dien je één keer per week te verschonen c.q. te verversen. De zitstokken dienen van hout te zijn en kun je het beste in diverse diktes plaatsen. De parkiet zijn tenen mogen bij het omklemmen van de zitstok elkaar niet raken. Daarnaast is het zaak dat de zitstokken, etensbak en drinkbak iedere week worden schoongemaakt. Hiervoor gebruik je standaard afwasmiddel, maar je moet er wel voor zorgen dat alle zeep uit de kooi is wanneer je klaar bent met schoonmaken.

Voeding parkiet

Ook het geven van het juiste voer is belangrijk voor de parkiet. Daarnaast moet je parkiet voldoende water kunnen drinken. Wanneer je je parkiet te eten geeft kun je kiezen voor het traditionele voer dat je bij de dierenspeciaalzaak kunt krijgen. Echter is het vogelzaad van de dierenspeciaalzaak niet altijd voldoende of niet gevarieerd genoeg. Je kunt beter gaan voor pellets en groenvoer. Een pellet is een soort brokje voor parkieten waar alle benodigde voeding in zit. Als je je parkiet pellets te eten geeft dan zal de parkiet niets te kort komen, maar ter aanvulling kun je altijd groenvoer geven.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact