Pers kopen

Ben je van plan een Pers te kopen?  De gracieuze Perzische Langhaar is een zeer gewilde kat en om nou alleen om de status van het ras een Pers te kopen, kun je van een koude kermis thuiskomen. Het is dus altijd verstandig goed na te denken of je wel echt een kat wilt en of je überhaupt een Pers wilt. Een Pers is vrij zelfstandig en heeft je aandacht en hulp niet altijd nodig. Dat zal niet voor iedereen een eigenschap zijn die ze wensen in een kat. Zoek dus vooraf zoveel mogelijk informatie op over het karakter, het verzorgen en de kosten van de Pers. Vervolgens kun je op bezoek bij een fokker en vanaf daar kun je bepalen of je een Pers koopt of toch een ander ras prefereert.

Tips bij het kopen van een Pers

Het totale plaatje is natuurlijk van groot belang. Hoe je kat er uit ziet en wat het karakter van de kat is zijn twee belangrijke kenmerken waar je rekening mee moet houden als je een kat gaat kopen. Echter kan het zo zijn dat de kat niet is wat je zoekt qua uiterlijk, maar wel qua karakter. In dat geval kun je beter gaan voor het karakter. Bij een Pers hoef je je over beide kenmerken niet druk te maken. Zowel het karakter als het uiterlijk zijn uitzonderlijk bij het ras.

Waar op letten bij het kopen van een Pers?

Het uiterlijk van de Pers kan de doorslag geven bij het aanschaffen van de kat, maar zoals gezegd kan het karakter dat natuurlijk ook doen. Het beestje heeft een charismatische allure die je ongetwijfeld als een blok zal doen vallen voor het ras. De eigenaardigheden en het vlotte karakter van de Pers zullen je doen smelten als sneeuw voor de zon. Ondanks dat dien je toch even te wachten met het meenemen van de kat wanneer je bij een fokker bent. Het is verstandig om een aantal keer te komen kijken zodat je onder andere:

  • De leefomgeving van de kat kunt controleren.
  • De fokker een aantal vragen kan stellen over verzorging, welzijn, onderkomen, karakter e.d.
  • Na kunt gaan of alle katten zijn behandeld en ingeent tegen vlooien, wormen en ziekte.
  • Kunt controleren of de Perzen zijn gewend aan andere huisdieren, mensen en ook aan kinderen.

Een goede fokker zal jou ook vragen stellen. Een fokker van katten houdt een cattery en geeft je graag de tijd om een keuze te maken en zal je vragen stellen over je plannen omtrent verzorging en bekostiging van zaken als de dierenarts en voeding.

Perzen Cattery

Wanneer je een ware raskat gaat kopen, zoals de Perzische Langhaar, dan kun je daarvoor het beste terecht bij een erkende Perzen cattery. Een lijst van erkende en geregistreerde fokkers kun je vinden bij de rasvereniging van de Pers. De vereniging houdt bij of de fokkers zich aan de regels houden en de fokkers zorgen ervoor dat de rasstandaard na wordt geleefd om de kat zo veel mogelijk te beschermen en in de rasstandaard te behouden. Ook wordt er zorg gedragen voor de algehele welzijn van de katten, worden ze gecontroleerd door de dierenarts en ook gesocialiseerd.

Voordelen Pers kopen bij cattery

Wanneer je je Pers dus koopt bij een dergelijke cattery dan mag je er in principe van uit gaan dat je Pers gezond is en direct is gewend aan andere mensen en huisdieren. Bovendien krijg je van de raskat bij een erkende cattery de stamboom ook mee. Toch is het altijd aan te raden om even langs de dierenarts te gaan. Je weet bnatuurlijk maar nooit.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact