Pers kosten

Wat voor kosten brengt een Pers met zich mee? De Perzische langhaar is een raskat die niet goedkoop is als je een echte raszuivere kat wil kopen. De katten zijn in trek en voor populaire huisdieren moet flink worden betaald. Bij het aanschaffen van de Pers houdt het echter niet op, je zult immers ook voor de kat moeten zorgen. Zo zul je voeding, speelgoed, onderkomen, dierenarts en een eventuele verzekering moeten bekostigen. Wil je dat wel en heb je wel tijd voor je kat? Vragen die je jezelf af moet vragen alvorens je de Pers gaat kopen en voor alle kosten op moet draaien. In dit artikel geven we je wat meer informatie over de kosten waar je voor komt te staan.

Voedingskosten Pers

Perzen zijn net zoals andere katten zijn échte carnivoren en zijn dus gek op vlees. Je zou ervoor kunnen kiezen om het eten van je kat zelf samen te stellen. Dan moet je wel de hoeveelheid eten weten die je kat precies nodig heeft. Daarnaast moet je ook de verhouding tussen de ingrediënten goed uit moeten balanceren. Als je dit niet kunt of wilt dan zijn er kant-en-klaar verpakkingen te verkrijgen in iedere dierenspeciaalzaak. Er zijn namelijk door de jaren heen flink wat soorten voer ontwikkeld en op de markt gezet voor katten. Ook voor jouw Pers zal daar ongetwijfeld wat bij zitten. Zoek wel voeding waar geen chemische toevoegingen in verwerkt zijn om de houdbaarheid te verlengen. Geef je kat ook nooit varkensvlees, er kan een bacterie in het vlees zitten die een dodelijke ziekte als Aujeszky kan veroorzaken bij je kat. De meeste katten zijn gek op melk, maar melk zoals wij dat drinken is niet geschikt voor de kat. Je Pers zal er in elk geval flink diarree van krijgen, kies dan ook voor speciale kattenmelk en altijd voor voldoende vers drinkwater.

Speelgoedkosten Pers

Qua speelgoed hoef je niet zo heel veel bijzondere dingen aan te schaffen. Een kat is wat vindingrijker dan bijvoorbeeld een hond of een hamster. De kat speelt met van alles en nog wat, maar het meest voornaamste stuk speelgoed dat je aan moet schaffen voor je kat is een krabpaal. Niet alleen omdat de kat er zo graag mee speelt, maar ook om je meubelen te redden. Een kat heeft namelijk de natuurlijke behoefte om even te krabben en te klauwen. Als er geen krabpaal is waar de kat dit op kan uitoefenen, dan zal de bank of een stoel het volgende slachtoffer kunnen zijn. Bovendien kan de kat klimmen, springen en slapen op de krabpaal. Een alles-in-1 pakket voor je Pers! Een krabpaal kost afhankelijk van je wensen tussen de 30 en meer dan 100 euro.

Onderkomen Pers kopen

Het onderkomen van je Pers kun je het beste op een rustige plek in de woonkamer of in de gang maken. Mag je kat ook naar buiten dan is het verstandig een luikje in of bij de deur te maken. Zo kan je Pers doen en laten wat hij wil. Wat betreft het slapen is de Pers al blij met een dikke deken of een warme kattenmand. Katten vinden het over het algemeen prettig om ergens bovenop te slapen, zodat ze mooi het overzicht kunnen bewaren. Leg de deken of de mand bijvoorbeeld in de vensterbank of op een speciaal voor de kat gemonteerde boekenplank.

Kattenbak Pers kopen

Naast de slaapplek zal de kat ook zo nu en dan zijn behoefte moeten doen. We zien wel eens in films dat de kat naar de wc gaat die wij ook gebruiken. Daar kun je je tijd in steken, maar de meest veilige en ook de betere keus is natuurlijk het aanschaffen van een kattenbak. In de kattenbak zal je Pers zijn behoefte doen, maar zal dit vertikken als de bak niet schoon genoeg is. Verschoon de bak dus ook meerdere malen per week, indien nodig.

Kosten mand en kattenbak

Bij elkaar ben je ongeveer 50-60 euro kwijt aan een deken en/of mand en een kattenbak. De kosten die doorgaans terugkomen zijn voor rekening van de kattenbak, hier zal kattengrit in worden gedaan. Die koop je per zak en zal doorgaans maximaal 10 euro per zak kosten.

Dierenartskosten Pers

De Pers is een zeer sterk en gezond ras, maar ook de beste onder ons zullen even naar de dokter moeten. Zo zal de Pers dus de nodige inentingen nodig hebben, maar ook behandelingen tegen vlooien en wormen behoren tot het zorgpakket van de dierenarts. In het eerste jaar zullen de kosten door deze behandelingen en verdere controle iets hoger uitvallen. Tenzij je de Pers hebt gekocht bij een erkende cattery. Dan is dit allemaal al geregeld. Gemiddeld ben je ongeveer 100 euro per jaar kwijt aan dierenartskosten voor je Pers. Wordt je Pers echter ziek, dan zullen de kosten hoger liggen.

Verzekering Pers

Als je voor onverwachte kosten van je dierenarts komt te staan dan kan dat vervelende gevolgen hebben op financieel vlak. Om je financieel gezien in te dekken kun je je verzekeren tegen de kosten van de dierenarts middels een huisdierenverzekering of een speciale kattenverzekering.

Wat wordt gedekt door een huisdierenverzekering?

Met een huisdierenverzekering kun je sterilisatie, castratie, vaccinaties, gebitsbehandelingen en schade van je kat verzekeren. Hoeveel je iedere maand moet betalen voor de verzekering van je Pers hangt af van de leeftijd van je kat, van de verzekeringsmaatschappij en voor welke dekking je hebt gekozen. Over het algemeen ben je 20-30 euro per maand kwijt aan de verzekering van je Pers. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact