Rottweiler

De Rottweiler staat doorgaans bekend als een vrij slome hond, maar dat is eigenlijk een misvatting. De hond is namelijk erg sociaal en komt sloom over door zijn rustige karakter. Rottweilers worden over het algemeen ingezet als politiehond, waakhond, reddingshond of als familie hond. Als je de hond consequent opvoed dan kan de hond erg oud worden. Het is alleen niet verstandig om er van uit te gaan dat de Rottweiler ook altijd goed socialiseert met kinderen, het is dan ook niet verstandig om een Rottweiler te nemen als je niet consequent genoeg kunt optreden. 

Levensverwachting Rottweiler

Een Rottweiler wordt over het algemeen zo’n 10 tot 11 jaar oud. Als je een Rottweiler goed verzorgt, zal hij doorgaans ouder worden dan als je dat niet doet.

Geschiedenis en oorsprong Rottweiler

De geschiedenis van de Rottweiler dateert terug tot aan de oude Romeinen. De grote legioenen van de Romeinen gingen maanden achtereen op pad waarbij ze door diverse afgelegen streken werden bij gestaan door grote honden. Deze honden zijn naar alle waarschijnlijkheid de voorouders van onder andere de Rottweiler. De honden werden met name gebruikt voor het opdrijven van vee. Verder bleven er ook wel eens honden achter die, mits geschikt, werden ingezet door de lokale bevolking voor een uiteenlopende serie aan taken. We zien door heel Europa en met name in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland verschillende rassen die afkomstig zijn van de oude Romeinse veedrijvers.

Karakter Rottweiler

Het is wel duidelijk dat de Rottweiler een trage student is. Je hebt dus wat geduld nodig wanneer je de hond traint, zowel trainen als geduld zijn belangrijke onderdelen van de opvoeding. Een Rottweiler heeft een enorm goed geheugen en zal eenmaal geleerde commando’s niet zomaar vergeten.

Rustige hond

Het is een rustige hond die niet veel lawaai maakt en ook niet heel actief is. Ze zijn alleen actief als ze dat nodig vinden en ze liggen het liefste dicht bij het gezin. Zo kunnen ze alles eenvoudig in de gaten houden. Een Rottweiler is sociaal, maar vindt het geen probleem om even alleen te zijn.

Kleur en vacht van de Rottweiler

De vacht van een Rottweiler is aan de buitenste laag erg kort, recht en dicht. De vacht van een Rottweiler is gezond wanneer de vacht ruw is. Als de vacht krult of golft dan dient deze beter worden verzorgd. Een Rottweiler is te herkennen aan een opvallende kleur met zowel zwarte als lichte roest-achtige kleuren langs de poten, onderbuik en op de snuit. Het is belangrijk de vacht van je Rottweiler goed te verzorgen.

Rottweiler kopen en kosten

Een Rottweiler kopen doe je bijvoorbeeld bij een fokker. Als je een Rottweiler koopt, zal je naast de aanschafprijs bepaalde kosten moeten betalen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van de dierenarts of voer.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact